„Girstučio“ sporto centro rekonstrukcija kainuos 19,3 mln. litų. Po rekonstrukcijos bus sutvarkytas vienintelis Kaune 50 m ilgio baseinas, nebeliks lengvosios atletikos maniežo, kuris nebeatitinka tarptautinių reikalavimų. Vietoj jo atsiras naujas 25 m ilgio keturių takų baseinas, kuris puikiai tiks plaukikams apšilti prieš varžybas. Taip pat ketinama įrengti mažą baseiną su cirkuliacinėmis voniomis bei pirčių kompleksą.

„Girstučio“ baseinas nebuvo eksploatuojamas daugiau nei 15 metų. Nereikėtų stebėtis, kad pastato būklė nėra gera, visur galima rasti korozijos šaltinių. (...) Mums svarbiausia, kad rangovas laiku atliktų visus numatytus darbus ir įsisavintų visas skiriamas lėšas, neiškiltų problemos kitais metais gauti paramą iš valstybės“, - teigė meras A. Kupčinskas.

Šiais metais atliekamiems „Girstučio“ sporto centro rekonstrukcijos darbams yra numatyta 5,3 mln. litų.

1 mln. litų skirta iš Valstybės investicijų programos, o likusias lėšas Savivaldybė skolinosi.

Rekonstrukcijos darbai truputį atsilieka nuo grafiko.

Centro direktorius Mindaugas Skvarnavičius džiaugėsi, kad po rekonstrukcijos sporto kompleksu galės naudotis ne tik sportininkai, bet ir visi kauniečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją