Pirmuose dviejuose setuose žaidimas buvo permainingas ir tik pabaigose kaunietėms pavyko įrodyti pranašumą. Trečiajame sete Kauno klubas pademonstravo savo tikrąją jėgą ir dominavo aikštėje. Jelgavos tinklininkės jau seto viduryje nuleido rankas ir kaunietės ramiai pasiėmė bilietą į finalą.

Nugalėtojoms 13 taškų pelnė Julija Vorona, 11 - Viltė Makauskaitė, 9 - Karolina Uvarovaitė, 8 - Rūta Staniulytė.

„Emocijos labai geros. Vakar ketvirtfinalyje buvo labai sunku psichologiškai, o šiandien jautėsi lengvumas, susikaupimas, didžiuojuosi visa komanda. Trečiajame sete prispaudėme varžoves, neleidome joms žaisti savo žaidimo. Vėliau jos palūžo ir dėl to gavosi toks rezultatas“, - kalbėjo Kauno komandos kapitonė Viltė Makauskaitė.

Kitame pusfinalyje susitiks čempionės titulą ginanti „Kohila VC/E-Service“ (Estija) ekipa ir Tartu „TU-Eeden“ (Estija) komanda.
Praėjusių metų turnyro finale „Kaunas-ASU“ nusileido „Kohila VC/E-Service“ klubui.

„Praėjusiais metais mūsų finalas buvo jau pusfinalyje, o šiemet mes dar neparodėme, ką galime. Finale atiduosime visas jėgas ir matysime, kaip seksis. Tikimės, kad finale Kaune sulauksime daug savo sirgalių, kurių palaikymas mums labai svarbus“, - pridūrė V. Makauskaitė.

Jonavos „Achema-KKSC“ pusfinalyje dėl 5-8 vietų 3-0 (25:21, 25:22, 25:18) nugalėjo Talino „TTU-Tradehouse“ (Estija) komandą.

Jonavos komandai po 8 taškus pelnė Valerija Sobol ir Raminta Petrauskaitė, po 7 - Gabija Kasperavičiūtė bei Agnė Daunytė.

„Pergalę lėmė komandinis nusiteikimas ir koncentracija. Stengėmės pamiršti sunkias ketvirtfinalio rungtynes ir pradėti viską iš naujo. Mes visada siekiame aukščiausių tikslų, kokių tik įmanoma, todėl dabar norime užimti penktąją vietą“, - sakė ilgametė „Achemos-KKSC“ žaidėja Raimonda Strelkauskaitė.

Lietuvos rinktinės žaidėja R. Strelkauskaitė džiaugėsi, kad Jonavoje duris atvėrė šiuolaikiška arena, kurioje tinklininkės turės puikias galimybes atsiskleisti.

„Labai smagu naujoje arenoje. Atmosfera labai gera. Žaisti labai jauku, nėra jokių trukdžių. Labai smagu čia žaisti. Stengsimės tobulėti ir ateityje išnaudoti savo salės pranašumą“, - pridūrė R. Strelkauskaitė.

Kitame pusfinalyje dėl 5-8 vietų Alytaus „Prekybos-Paramos“ ekipa 0-3 (23:25, 21:25, 20:25) nusileido Daugpilio “miLATss” (Latvija) komandai.

Alytaus klubui 15 taškų pelnė Irina Brezgun, 13 -Hana Maliarčiuk, 8 - Tautvilė Grinkevičiūtė.

„Mums buvo juoda diena, nes 0-3 pralaimėti Daugpilio komandai nėra pats geriausias variantas. Jautėsi, kad komanda buvo pavargusi. Pralaimėjimas ketvirtfinalyje daug įtakos neturėjo, nes penktadienį pralaimėjome Baltijos čempionėms, bet tuomet žaidėme daug geriau. Manau, kad jeigu būtume žaidusios taip, kaip ketvirtfinalyje, tai būtume pasiekusios pergalę. Dabar stengsimės atsigauti ir rytoj pergale užbaigti turnyrą“, - mintimis dalinosi „Prekybos-Paramos“ kapitonė Tautvilė Grinkevičiūtė.

Rungtynės dėl trečiosios vietos ir finalas vyks sekmadienį Kauno sporto halėje 11 ir 13.30 val. Mačai dėl 5 ir 7 vietų bus žaidžiami Jonavos KKSC sporto salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją