Pakeliui į finalą didžiausią turnyro staigmeną pateikęs kaunietis 4:2 įveikė čeką Pavelą Drtilą, vienodu rezultatu 4:0 sutriuškino italą Danielę Sergį, norvegą Vegarą Elvevollą ir švedą Peterį Sajwanį, ketvirtfinalyje 5:1 nugalėjo Jasoną Culleną ir pusfinalyje 6:3 privertė pasiduoti rusą Borisą Kolcovą.

Pusfinalyje vyko permaininga kova. Pirmus du legus (partijas) laimėjus rusui Borisui Kocovui, D. Labanauskas atgijo. Išlyginęs rezultatą 3:3 jis varžovo jau neprisileido ir pergalingai baidė dar tris legus ir užsitikrino vietą finale.

Kitame pusfinalio mače airis D. Concannonas 6:1 nugalėjo Velso atstovą Davidą Smithą-Hayesą.

Šių metų Europos taurės varžybose dalyvauja 31 šalies rinktinės. Rinktinę sudaro po 4 vyrus ir 4 moteris. Lietuvos rinktinės garbę gina šalies reitingo lyderis 38-erių metų D. Labanauskas, mažeikiškis 48-erių metų Arūnas Čiplys, Kaune taip pat gyvenantys 37-erių metų Tomas Šakys ir 17-metis Rokas Aniulis. Lietuvos moterų komanda šiose varžybose nedalyvauja.

Asmeninė rungtis yra paskutinė šiose varžybose. Trečiadienį vyko porinė, ketvirtadienį - komandų rungtys. Jose lietuviams sekėsi ne itin gerai. Beje, R. Aniulis yra Europos taurės debiutantas, kiti Lietuvos rinktinės nariai tokio rango varžybose dalyvauja jau ne pirmą kartą.

Sudėjus visų rungčių rinktinių narių rezultatus, tarp vyrų pirmauja Anglijos kvartetas (119 tšk.), antroje vietoje Velso (67 tšk.) rinktinė, o trečioje pozicijoje Airijos (51 tšk.) ekipa. Lietuvos rinktinė su 22 taškais - trylikta.

Moterų rinktinių lyderių sąraše kol kas pirmauja Anglija (122 tšk.), lenkdama Olandiją (96 tšk.) ir Vokietiją (70 taškų).

Prieš dvejus metus Turkijoje vykusioje Europos taurės turnyre D. Labanauskas su A. Čipliu iškovojo porinės rungties sidabrą. Asmeninėje rungtyje varžovų - dvigubai daugiau, tad ir finalą pasiekti kur kas sunkiau.

Į aukščiausią („Championship“) Europos divizioną pateks dvi stipriausios „Challenge“ turnyro rinktinės, o dvi silpniausios iškris į trečią („Standard“) divizioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją