Čempionate dalyvavo Lietuvos, Latvijos ir Austrijos sportininkai, kurie rungėsi „Fitness Bikini“, moterų ir vyrų „Model“, Jaunimo „Miss Fitness“ ir moterų „Miss Fitness“, vyrų ir jaunimo „Mister Fitness“, klasikinio, jaunių ir jaunimo kultūrizmo, „Mis Figūra“, vyrų kultūrizmo iki 176 cm ir vyrų kultūrizmo virš 176 cm ūgio bei porų kategorijose.

Didžiausia konkurencija buvo „Fitness Bikini“ kategorijoje.

Kategorijos laimėtoja tapo daugkartinė šios kategorijos nugalėtoja kupiškėnė Gitana Timochina („Reljefas“, tren. M. Puišė), antrą vietą laimėjo Emerita Bagdonaitė iš Šiaulių („Magi Fix“, tren. I. Miknienė), trečia liko kaunietė Ieva Mankauskė („Pump IT Team“, tren. D. Krikščiūnas).

Jaunimo „Miss Fitness“ kategorijoje laimėjo panevėžietė Airida Oksaitė („Sportonas“, tren. Ž. Jankauskienė), aplenkusi kaunietę Gabiją Ročytę („Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius) ir kupiškėnę Danielę Einorytę („Reljefas“, tren. M. Puišė).

Moterų „Fitness“ kategorijoje neaplenkiama buvo Latvijos atstovė Olga Kimbere. Kaunietė Ernesta Blaževičienė („Pump IT Team“, tren. M. Blaževičius) buvo antra, o daugkartinė čempionatų dalyvė Ingrida Gučienė (Kupiškis, „Reljefas“, tren. M. Puišė) liko trečia.

Moterų „Model“ kategorijoje vyko išskirtinai svečių iš Latvijos kova. Anastasija Rezajeva tapo kategorijos nugalėtoja, Jekaterina Judičeva buvo antra, o Kristine Strapcane likos trečia.

Vyrų „Model“ kategorijos sportininkai išbandė naujovę – jiems teko pasirodyti dviejuose raunduose – ilgų šortų ir trumpų šortų, kuriame leidžiama turėti atributą. Vaikinai įkūnijo įvairiausius įvaizdžius – nuo gimnasto iki futbolininko ar tenisininko. Kategorijos nugalėtoju tapo kupiškėnas Marius Praniauskas („Reljefas“, tren. M. Puišė), antras liko Latvijos atstovas Jevgenijus Ostrovskis, trečias – kaunietis Martynas Gylys („Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius).

Atkakli kova vyko klasikinio kultūrizmo kategorijoje. Nepralenkiamas buvo Andrius Slapčinskas (Kaunas, „Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius), o antros ir trečios vietos sportininkus skyrė tik 1 taškas. Latvijos atstovas Olegas Bodrenkovas aplenkė vilnietį Jorimą Šimkūną („D‘Atlantis“, tren. D. Lukoševičius).

Jaunių kultūrizmo kategorijoje vėl laimėjo Kupiškio atstovas. Edgaras Masilionis („Reljefas“, tren. M. Puišė) laimėjo prieš kauniečius, „Geležinių žmonių“ sportininkus Tomą Bartuševičių ir Luką Aleknavičių. Vaikinus treniruoja S. Misevičius.

Jaunimo kategorijoje laimėjo kaunietis Lukas Smailys („Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius), antras liko kupiškėnas Erikas Ismailovas („Reljefas“, tren. M. Puišė) ir trečia vieta atiteko latviui Vitautui Bužinskiui.

„Mis Figūra“ kategorijoje teisėjai beveik vienbalsiai pirmą vietą skyrė kaunietei Austei Atgalainytei („Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius), antrą – Austrijos sportininkei Claudia Rieder, trečią – klaipėdietei Kristinai Slipak („Stimulas“, tren. A. Potapenko).

Labai vienbalsiai teisėjai sutarė ir dėl vyrų kultūrizmo iki 176 cm ūgio kategorijos prizininkų vietų. Pirmos vietos trofėjus išvažiavo į Latviją – jį laimėjo Dmitrijsu Romanovas. Antrą vietą laimėjo Andrius Pužauskas (Kaunas, „Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius), trečią – Samuelis Mumpoto (Kaunas, „Pump IT Team“, tren. D. Krikščiūnas).

Vyrų kultūrizmo virš 176 cm ūgio kategorijoje vyko arši konkurencija, tačiau geriausiai sekėsi Latvijos sportininkui Vladislavui Labudzui, kuris tapo kategorijos nugalėtoju, aplenkęs kaunietį Marių Blaževičių („Pump IT Team“) ir Austrijos sportininką Johannesą Lieberichą.

Žiūrovų mėgiamoje porų kategorijoje šį kartą dalyvavo tik du duetai. Šį kartą sėkmė nusišypsojo Austrijos porai ir nugalėtojų taurė atiteko Claudia Rieder bei Johannesui Lieberichui, kurie aplenkė kauniečius Ernestą ir Marių Blaževičius. Absoliučiu 2016 metų Lietuvos – Latvijos čempionu tapo svečias Dmitrijus Romanovas, o absoliučia Lietuvos – Latvijos 216 metų čempione – kaunietė Austė Atgalainytė.

Čempionatą paįvairino ir žiūrovus sportuoti bei keistis motyvavo televizinio projekto „Pasiruošk su mumis vasarai“ finalo šou, kuris vyko jau 16-us metus iš eilės. Kovo mėnesį startavę 22 paprasti sporto klubų lankytojai, norėję didesnės motyvacijos pakeisti savo kūno linijas, užsiregistravo ir startavo projekte.

Per 2,5 mėnesio dalyviai pasiekė įspūdingų rezultatų – projekto laimėtojas, kurį žiuri komisija ir išrinko kaip efektyviausiai, akivaizdžiausiai pasikeitusį dalyvį, Kęstutis Jusaitis („Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius) per projekto eigą svorį sumažino 13,7 kg, o juosmens apimtį – net 16 cm.

Nedaug nuo jo atsiliko ir antrą vietą žiuri komisijos nutarimu gavo Giedrius Zaborskis („Geležiniai žmonės“, tren. S. Misevičius).

G. Zaborskio pasikeitimai taip pat įspūdingi – minus 13,4 kg ir 12,5 cm sumažinta juosmens apimtis. Bet ne vien tik nutirpęs svoris ar sumažėjusios apimtys lėmė žiuri komisijos palankumą bei gražius kūno pokyčius.

Kretingiškė Donata Karbauskė („Startas“, tren. T. Andriukaitis) per projekto eigą svorio nesumažino. Atvirkščiai, ji netgi priaugo 1,2 kg. Bet moteris tapo žymiai sportiškesnės išvaizdos, tvirtesnio kūno, kas lėmė jai trečią vietą.

Kupiškio treneris Modestas Puišė įrodė, kad moka dirbti ne tik su sportininkais, bet ir paprastais treniruoklių salės lankytojais. Jo treniruojama žmona Ligita Puišienė projekte užėmė 4-ą vietą. Moteris sakė, kad taip neatrodė jau labai seniai, gal nuo paauglystės ir labai džiaugėsi savo padailėjusiomis kūno linijomis ir sumažėjusiais kilogramais (-6,3 kg) bei apimtimis.

Dar vienam Kretingos atstovui atiteko 5-a vieta. Benas Stončius („Startas“, tren. T. Andriukaitis) atsikratė 10,7 kg, juosmens apimtį sumažino net 14,5 cm. Visi dalyviai vienbalsiai sakė, kad jie iš projekto pasisėmė daug žinių, išugdė atkaklumą, valią ir užsispyrimą, ko anksčiau vis pritrūkdavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)