Šiemet čempionato žiūrovų akis džiugino didelės ir gražios moterų kategorijos. Pradžioje vyko nauja Merginų modelio kategorijos rungtis. Ją užtikrintai laimėjo Kauno klubo „Antika“ atstovė Jurgita Gudaitytė (tren. R. Petrauskas).

Merginas pakeitė vaikinai, kurie startavo taip pat pirmą kartą rengtoje Vyrų modelio kategorijoje. Ši rungtis pasaulyje greitai populiarėja, vaikinai rungiasi vilkėdami šortus, demonstruoja gražų, išlavintą, sportišką, bet ne per daug raumeningą kūną. Šios kategorijos nugalėtoju tapo Evaldas Gudonis iš Kupiškio, M. Puišės sporto klubo (tren. M. Puišė).

Labai didelė, teisėjams buvusi sudėtinga kategorija – Mis Fitnes Bikini, kurioje dalyvavo net 17 sportininkių. Merginos varžėsi trijose rungtyse – bikini, laisvosios programos ir vakarinių suknelių. Sportininkėms buvo smagu save parodyti įvairiais amplua, o žiūrovai sulaukė labai gražaus ir dinamiško reginio, kuriame vyravo elegancija, moteriškumas, grakštumas. Susumavus visų trijų, atskirai vertintų, raundų rezultatus, jaunimo amžiaus nugalėtoja tapo Ingrida Šimanskytė iš Kauno, sporto klubo „Geležiniai žmonės“ (tren. S. Misevičius). Ji aplenkė savo bendraklubę Laurą Jeluškinaitę. Trečioje vietoje liko Viktorija Morozovaitė iš Rokiškio sporto klubo „Helijas“ (tren. T. Markelis).

Tarp suaugusiųjų kategorijos čempione tapo latvė Viktorija Volodina (sp. Kl. „Baker Nutrition“, tren. A. Tokarevas). Antroji vieta atiteko jaunimo amžiaus čempionei Ingridai Šimanskytei, trečioji – Aleksandrai Vovnjakovai (sp. Kl. „Baker Nutrition“, tren. A. Tokarevas).

Vyrų fitneso kategorijoje teisėjai vienbalsiai čempiono titulą skyrė Modestui Puišei (M. Puišės sporto klubas, Kupiškis, treniruojasi asmeniškai), kuris pernai tapo absoliučiu pasaulio fitneso čempionu.

Jaunimo fitneso čempiono titulas atiteko Tomui Suvorovui iš Rokiškio „Helijas“ klubo (tren. T. Markelis). Jaunių kultūrizmo čempionas atstovavo Panevėžį. Tai S. Domkaus auklėtinis Tomas Sipavičius. Na, o jaunimo kultūrizmo kategorijoje nepralenkiamas buvo kaunietis Edmundas Jonušas, atstovavęs Kauno „Geležinių žmonių“ klubą (tren. S. Misevičius). Antras šioje kategorijoje liko „All Stars“ komandos atstovas Karolis Brazaitis (Vilnius, tren. A. Bartkus). Jaunimo Mis Fitnesas kategorijos čempionės taurė iškeliavo į Rokiškį, klubą „Helijas“. Kamilė Čekauskaitė, šios kategorijos nugalėtoja (tren. T. Markelis) parodė gerą potencialą ateičiai ir į ją dedama nemažai vilčių.

Moterų Fitneso kategorijoje jau eilę metų favoritė yra panevėžietė Živilė Jankauskienė (sporto klubas „Sportonas“). Sportininkė, daliai savo konkurenčių tinkanti į mamas, savo pozicijas išlaiko ypatingai tvirtai ir apgina savo pasaulio čempionės titulą. Živilė Jankauskienė tapo ir absoliučia Lietuvos – Latvijos čempione.

Klasikinio kultūrizmo kategorijoje puikią sportinę formą demonstravęs buvęs pasaulio jaunimo fitneso čempionas vilnietis Aringas Kartanas (sporto klubas „D'Atlantis“, tren. D. Lukoševičius) iškovojo čempiono titulą. Vienodai taškų surinkę antrą – trečią vietas dalinosi Martynas Pakalnis (Kupiškis, M. Puišės sporto klubas, tren. M. Puišė) ir Marius Sarapas (Panevėžys, sporto klubas „Sportonas“, tren. P. Jasiukaitis). Martynui teisėjų skirtos kelios aukštesnės vietos lėmė, kad jis iškovojo antrąją vietą. Mis Figūra kategorijoje nugalėtojos titulą išlaikė pernai metų čempionė Vaida Kiškienė (sporto klubas „Geležiniai žmonės“, Kaunas, tren. S. Misevičius). Vyrų kultūrizmo čempionu ir absoliučiu varžybų čempionu tapo vilnietis „D‘Atlantis“ klubo auklėtinis Piotras Ševčenka (tren. D. Lukoševičius).

Tiek vyrai, tiek ir moterys, kovoję dėl absoliutaus čempiono titulo ir iškovoję šiose rungtyse pirmąsias tris vietas pasidalino nemenkus piniginius prizus, o varžybų kulminacija buvo į sceną išneštas didžiulis tortas, tapęs kiekvienų varžybų simboliu, kurį čempionai išdalino visiems varžybų dalyviams.

Komandinėje įskaitoje nepralenkiami jau 15 metų iš eilės „Galežiniai žmonės“ ir treneris Saulius Misevičius. Puikius rezultatus rodo Rokiškio klubas „Helijas“, treneris Tomas Markelis, kiekvienais metais išugdantis po kelis čempionus, trečią vietą klubų įskaitoje šiemet užėmė Rygos klubas „Baker Nutrition“.

Renginį paįvairino televizinio projekto „Pasiruošk su mumis vasarai“ dalyviai. Tai paprasti sporto klubų lankytojai, metę sau iššūkį per 9 savaites kuo smarkiau pakeisti savo kūno kompoziciją, ištobulinti kūno linijas ir vasarą pasitikti gražesniais. Jiems teko nelengva užduotis – gyventi fitneso sportininkų ritmu, sporto salėse lankytis ne mažiau nei 5 kartus per savaitę, laikytis sportininkų priešvaržybinės dietos, šeštadieniais lankyti choreografijos užsiėmimus. Ne visi projekte startavę dalyviai išlaikė išbandymą, nes finale dalyvavo 12 iš 15 startavusių dalyvių. Projekto nugalėtoju galėjo tikėtis tapti tas žmogus, kuris tinkamiausiai pakeis savo kūno linijas – ne tik numes daugiausiai svorio, bet išlaikys geras kūno proporcijas, atsiliekančias raumenų grupes padidins, riebalinio audinio sankaupas sumažins. Teisėjams teko nelengva užduotis tinkamai įvertinti dalyvių pasikeitimą. Šią užduotį lengvino pasirodymų metu rodoma video projekcija su dalyvių atvaizdu projekto pradžioje ir projekto pabaigoje. Teisėjai nusprendė, kad tinkamiausiai savo kūno linijas pakeitė Giedrius Rickevičius (Kaunas, „Geležiniai žmonės“). Jis buvo apdovanotas piniginiu prizu.

Antrąją vietą užėmė Justina Ramanauskaitė (Kaunas, „Geležiniai žmonės“), kuri galės atsipalaiduoti „Eglė+“ sanatorijoje Druskininkuose. Trečiu liko Pauslius Palubinskas (Kaunas, „Geležiniai žmonės“), ketvirtas – Evalas Laureckis (Kretinga, „Startas“). Abu vyrai mėgausis Birštone sanatorijoje „Eglė+“ teikiamomis procedūromis. Penktąją vietą užėmė kaunietis Andrius Martusevičius („Geležiniai žmonės“), pernai neatsargiai prižadėjęs dalyvauti šiųmetiniame projekte. Vaikinui atiteko piniginis prizas ir sporto klubo mėnesio abonementas. Bet drąsiai galima sakyti, kad nugalėtojais tapo visi projekto dalyviai, iki galo sudalyvavę jame, įrodę sau ir kitiems, kad jie stiprūs, užsispyrę, valingi, galintys atsilaikyti prieš savo „noriu“ ir kartais „nenoriu“, pagražinę savo kūno linijas, įgiję taisyklingos mitybos patirties.

Dabar Lietuvos kultūrizmo ir fitneso rinktinė, sudaryta iš čempionato nugalėtojų, ruošiasi išvykti į Kosovą, kur vyks Europos čempionatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)