„Tai pirmas tokio lygio tarptautinis fechtavimo turnyras, rengiamas Lietuvoje – mums tai yra didelė garbė ir svarbus iššūkis. Tai, kad čempionatas rengiamas Lietuvoje rodo svarbų posūkį mūsų sporto istorijoje – jaučiame, kad fechtavimas pas mus atgimsta ir ima įgauti pagreitį“, – teigė Lietuvos fechtavimo federacijos prezidentas Vytautas Polujanskas.

Jaunių ir jaunimo gretose kartu su špagininkais iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos bei Danijos startavo net penkių Lietuvos fechtavimo klubo auklėtiniai iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Tačiau svečių pajėgos buvo kur kas gausesnės. Su didžiausia delegacija – virš 70 žmonių – į čempionatą atvyko kaimynai estai, vadinti varžybų favoritais. Jų atstovai jau yra ne kartą laimėję Šiaurės šalių čempionų titulus.

Savaitgalį Kaune viešėjo ne tik stipriausi fechtuotojai jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse. Kartu su jais atvyko ir nemažai žymių trenerių bei daug pasiekusių sportininkų. Tarp jų – ir olimpinis vicečempionas norvegas Bartoszas Piaseckis, kuris šiose varžybose teisėjavo. Po čempionato dalis sportininkų pasiliks dar savaitei ir treniruosis tarptautinėje fechtavimo sporto stovykloje.

Primename, kad šių metų vasaros pradžioje Švedijos Malmo mieste vykusiame Šiaurės šalių suaugusiųjų fechtavimo čempionate Lietuva pelnė net du medalius. Tomas Krasikovas tąkart laimėjo bronzą vyrų asmeninėse varžybose, o moterų komanda (Paulina Bajorūnaitė, Agnė Švelnienė, Rūta Latinytė ir Elzė Šatkauskaitė) iškovojo sidabro medalius. Jaunimo amžiaus grupėje Adelė Karoblytė 2013 m. pelnė sidabro medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją