Dar praėjusią savaitę atskleista pirmoji tarptautinė dvikova, kurioje pirštines surems Lietuvos garbę ginsiantis Europos muai thai čempionas Sigitas Gaižauskas ir Baltarusijos čempionas bei „Wako“ Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas.

Trečiadienį renginio organizatoriai skelbia dar vieną tarptautinę dvikovą: specialioje „Powerfight“ vakaro merginų dvikovoje į ringą įžengs viena iš nedaugelio kovos menus propaguojančių merginų Lietuvoje – Europos ir Lietuvos muai thai sidabro laimėtoja Vaida Masiokaitė. Kitame ringo kampe Lietuvos atstovės lauks net dukart pasaulio muai thai čempionė, dukart pasaulio kikbokso čempionė, profesionalių Baltarusijos muai thai ir kikbokso turnyrų nugalėtoja – Aliona Muratava.

„Moterys Lietuvos ringe – retas ir net fenomenalus reiškinys. Ši dvikova – bene labiausiai intriguojanti ir laukiama antrame „Powerfight“ renginyje“, – apie būsimą V. Masiokaitės ir A. Muratavos dvikovą kalbėjo vyriausiasis Lietuvos muai thai treneris Marius Misiūnas.

Priešininkės susikaus pagal muai thai taisykles, kovos dvasią ir ryžtą prieš įvyksiančią dvikovą atskleisdamos tradiciniu muai thai ritualiniu šokiu wai khru. Pasak legendų, šis ritualas turi ne tik praktinę – apšilimo ir susikaupimo prieš dvikovą reikšmę – tai kartu ir dvasinis apsivalymas, energijos pasisėmimas, padėka dievams, tėvams ir mokytojams už stiprybę ir suteiktas jėgas.

„Priimu šią kovą kaip man suteiktą galimybę ir iššūkį, leisiančius įrodyti ne tik sau, bet ir visai Lietuvai, kad įtemptas darbas ir pasiruošimas duoda savo vaisių. Jaučiuosi pasiruošusi lygiavertei kovai net su pačia pasaulio muai thai čempione, nors sporto karjerą pradėjau palyginti dar visai neseniai. Tikiuosi palaikymo, kuris padės man ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų“, – komentavo Vaida Masiokaitė.

Pasak Lietuvos muai thai sąjungos generalinio sekretoriaus Nerijaus Lukšo, abi kovojančios merginos – gilių tradicijų besilaikančios ir besąlygiškai atsidavusios sportui oponentės.

„Tiek Vaida, tiek Aliona – labai perspektyvios kovotojos, jau spėjusios ne tik nuskinti ne vieną pergalę savo šalyse, tačiau ir iškovoti garbingus medalius tarptautinėse kovose. Abi sportininkės pasižymi stipriu ryžtu ir vidiniu užsidegimu. Įdomu pamatyti, ar lietuvės įdirbis ir drąsa paims viršų prieš Baltarusijos atstovės ilgametę patirtį“, – merginų superdvikovos belaukdamas komentavo N. Lukšas.

Dvikovinio sporto šakų pradininkas, kovos menų legenda tapusio Romualdo Navicko teigimu, Lietuva gali didžiuotis pamažu imančiomis vytis pasaulinį lygį dvikovinio sporto tradicijomis ir plėtra.

„Džiugu matyti taip užsidegusius Lietuvos sportininkus, iškovojančius vis daugiau pergalių tarptautinėse arenose. Vaidos užsispyrimas tik dar kartą įrodo, kad įdėjus pastangų ir noro, galima pasiekti labai aukštų rezultatų“, – komentavo R. Navickas.

Kuo baigsis išskirtinė ir labiausiai intriguojanti merginų kova, ar Lietuvos atstovė sugebės įrodyti, kad ne tik Lietuvos vyrai pajėgūs susigrumti su pajėgiausiais užsienio kovotojais ir ar Baltarusijos atstovė Aliona Muratava, net pasauliniu mastu ignoruojanti pralaimėjimus, Lietuvos ringe įrodys savo pranašumą, galėsime išvysti jau vasario 28 d. Kauno Žalgirio arenos amfiteatre įvyksiančiame „Powerfight“ tęsinyje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)