Kauno klube „Combo“ vykusioje oficialioje Lietuvos rankinio lygos uždarymo šventėje rankininkai įprastus sportinius kostiumus iškeitė į oficialią aprangą.

Šiemet Lietuvos moterų rankinio lygos nugalėtojomis tapo Kauno rajono „Garliavos–SM“ ekipa. Komandos trenerė Rita Urnikienė DELFI teigė, kad puikus finišas nebuvo didelė staigmena. Tuo pačiu trenerė pripažino, kad sezonas nebuvo lengvas.

Finale pakaunės ekipa po atkaklios kovos 3:2 įveikė Kauno „Žalgirio – ACME“ klubą bei pirmą kartą tapo Lietuvos čempione.

„Sezonas tikrai buvo permainingas. Džiaugiuosi, kad merginos susiėmė, susikaupė, įrodė tvirtą charakterį. Mūsų planuose buvo kova dėl pirmos vietos, kadangi pernai užėmėme antrą vietą, tai planuose buvo (pirma – DELFI). Tikrai didelį pliusą davė patirtis - turime puikią kapitonę, kuri organizuoja puolimus, gerai vadovauja žaidimui“, - DELFI sakė „Garliavos – SM“ vyr. trenerė Rita Urnikienė.

„Mes laimėjome dėl to, kad mylime rankinį. Tai buvo mūsų tikslas, tai buvo mūsų svajonė“, - pridūrė trenerė.

Trečius metus iš eilės Lietuvos rankinio čempionais tapo Klaipėdos „Žemaitijos Dragūnas“. Ekipos strategas Artūras Juškėnas teigė, kad pergalę lėmė patirtis, puikūs komandos žaidėjų tarpusavio santykiai bei sunkus darbas.

Šiemet finalo serijoje uostamiesčio ekipa 2:0 įveikė Kauno „Granitą – Gają – Karį“.

„Sezonas buvo įtemptas, labai įtemptas. Komandoje atsirado patirties, o mūsų ekipoje labai geras mikroklimatas. Manau, kad žaidėjai labai gerai jaučiasi ir tai atsiliepia žaidime. Be abejo, vien geru klimatu nelaimėsi – šiemet mes turbūt daugiausiai treniravomės iš visų komandų. Šis čempionatas turbūt buvo sunkiausias, nes 5-6 komandos demonstravo labai gerą rankinį“, - DELFI teigė A. Juškėnas.

Šiemet net tris asmeninius apdovanojimus pelnė Kauno ekipos „Granito – Gaja – Karys“ lyderis Vaidas Drevinskas. Rankininkas ir kitą sezoną planuoja likti Lietuvoje – sportininkas jau pats dirba treneriu bei treniruoja jaunąsias Garliavos rankininkes.

Vis dėlto V. Drevinskas pripažįsta, kad sulaukęs patrauklaus pasiūlymo iš užsienio klubo svarstytų galimybę paragauti legionieriaus duonos.

„Negalima sakyti, kad sezonas buvo labai sėkmingas, ar kad buvo labai nesėkmingas. Galime sakyti, kad sezonas buvo vidutinis. Man asmeniškai sezonas, neskaitant traumos kai lūžo ranka, buvo neblogas, viskas tvarkoje. Kitą sezoną greičiausiai liksiu Lietuvoje, nes jau pats dirbu treneriu. Aišku, sulaukus rimto pasiūlymo, kuris mane sugundytų, galima viską pakeisti“, - DELFI sakė V. Drevinskas.

Geriausi 2011-2012 metų Lietuvos rankinio sezono žaidėjai

Moterys

Naudingiausia žaidėja – Daiva Aleksandravičiūtė (Šviesa – Eglė)

Rezultatyviausia žaidėja – Simona Kazlauskaitė (KKSC – 273 įv.)

Vartininkė – Vita Urbonaitė (ACME – Žalgiris)

Kairiojo krašto žaidėja – Jurgita Daugėlaitė (HC Garliava – SM)

Dešiniojo krašto žaidėja – Edita Kairytė (Eastcon AG Vilniaus kolegija)

Įžaidėja - Gintarė Onusaitytė (HC Garliava – SM)

Kairiojo pusiau krašto žaidėja – Lina Abramauskaitė (ACME – Žalgiris)

Dešiniojo pusiau krašto žaidėja – Greta Kavaliauskaitė (Eastcon AG Vilniaus kolegija)

Linijos žaidėja – Indrė Mockevičiūtė (HC Garliava – SM).

Vyrai

Naudingiausias žaidėjas – Vaidas Drevinskas (Granitas – Gaja - Karys)

Rezultatyviausias žaidėjas – Vaidas Drevinskas (Granitas – Gaja – Karys, 173 įv.)

Vartininkas – Vilius Rašimas (Granitas – Gaja - Karys)

Kairiojo krašto žaidėjas – Darius Jasinskas (Žemaitijos Dragūnas)

Dešiniojo krašto žaidėjas – Robertas Švedas (Granitas – Gaja - Karys)

Įžaidėjas – Benas Petreikis (Žemaitijos - Dragūnas)

Kairiojo pusiau krašto žaidėjas – Vaidas Drevinskas (Granitas – Gaja - Karys)

Dešiniojo pusiau krašto žaidėjas – Arūnas Šrederis (Žemaitijos Dragūnas)

Linijos žaidėjas – Tadas Stankevičius (Žemaitijos Dragūnas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)