Paviešintos Kataro paraiškos rengti Olimpiadą detalės rodo, kad Doha žaidynes norėtų rengti spalio 2–18 dienomis, o Parolimpiadą – lapkričio 4–5 dienomis.

„Spalis Dohoje ne toks, kaip liepa ir rugpjūtis. Nemanau, kad karštis bus problema“, – žurnalistams Kataro sostinėje teigė šalies Olimpinio komiteto generalinis sekretorius Saoudas bin Abdulrahmanas Al Thani.

Kataras, kuriame 2022 metais vyks pasaulio futbolo čempionatas, bando užgniaužti nuogąstavimus dėl vasaros karščių, kurie gali siekti 50 laipsnių Celsijaus, žadėdamas kondicionuojamus stadionus. Tačiau dauguma vis tiek ragina žaidynes rengti žiemą.

S. A. Al Thani atmetė nuogąstavimus, kad jei Olimpiada vyks spalį, ji sutaps su daugeliu kitų tuo pat metu vykstančių sporto renginių, teigdamas, kad aštuoneri metai yra pakankamai laiko varžybų tvarkaraščiui pakoreguoti.

„Jei sutarsime dėl datos, viskas gali būti pakoreguota“, – kalbėjo jis.

Kataro atstovai taip pat pranešė, kad pirmą kartą į Olimpiadą siųs sportininkes moteris. Tarptautinis olimpinis komitetas suteikė galimybę dviem šalies sportininkėm – plaukikei Nadai Arkaji ir sprinterei Noor al-Malki – startuoti Londono olimpiadoje, tačiau šis skaičius dar gali išaugti iki keturių.

Kataras, Saudo Arabija ir Brunėjus iki šiol niekada į Olimpiadą nesiuntė moterų.

„Ir Kataras, ir Vidurio Rytai keičiasi. Pažiūrėkite, kas vyksta regione. Pokyčiai tvyro ore, o 2020 metų Olimpiadą Dohoje mes matome kaip galimybę keistis į gerąją pusę“, – teigė S. A. Al Thani.

Organizatoriai teigia, kad Persijos įlankos šaliai ruošiantis Olimpiadai nereikės didelių išlaidų. Anot jų, 91 proc. žaidynėms reikalingų sporto kompleksų jau pastatyta ar planuojama statyti. Kataro paraiškoje rengti Olimpiadą numatytas biudžetas siekia 73 mln. JAV dolerių.

Netikėtas Romos pasitraukimas iš kovos dėl teisės rengti 2020 metų olimpiadą nukreipė dėmesį į likusių penkių kandidatų, tarp kurių – daug pinigų turintys Kataras ir Azerbaidžanas, finansus.

Ir Kataras, ir klestinti Azerbaidžano sostinė Baku agresyviai kovoja dėl teisės rengti pasaulinius renginius. Abi šalys siekė rengti ir 2016 metų Olimpiadą.

Kam teks teisė rengti 2020 metų olimpines žaidynes, Tarptautinis olimpinis komitetas paskelbs kitų metų rugsėjį.