„Tą žmogų staiga slegia dviguba našta – dar nėra gyvenimiškos patirties, ir jau didžiulė aureolė, šlovės atsakomybė. Šlovę irgi reikia išgyventi, ir atsakomybė čia didžiulė. Tas psichologinis klimatas šitokiose situacijose, kada yra keli lygūs varžovai, ir pasireiškia“, - kalbėjo A. Vilkas.

Anot jo, sekmadienį įvyko tai, kas turėjo įvykti.

„Rūtos ir fizinis, ir funkcinis, ir psichologinis pasirengimas – aukščiausio lygio. Kitas klausimas – kiek pasirengusios buvo kitos varžovės? Juk kitos varžovės irgi buvo atitinkamo lygio. Kada vienokios ar kitokios spalvos medalį lemia šimtosios sekundės dalys, vienareikšmiškai kalbėti apie konkrečias priežastis, kurios lėmė, kad ji to nepasiekė, yra labai sunku“, - kalbėjo A. Vilkas.

Jis pabrėžė, kad R. Meilutytė savo rezultatus rodo gana stabiliai ir yra fenomenalus atvejis, kada praktiškai nuo paauglystės laikotarpio rodo net gerėjančius rezultatus.

„R. Meilutytė yra talentas. Tai yra žmogus, apdovanotas gabumais, kurie, be jokios abejonės, determinuoti genetiškai. Tas žmogus patenka į tą aplinką, kuri pastebi tuos gabumus, ir tie gabumai išauga į aukšto lygio gebėjimus“, - kalbėjo sporto pedagogas.

Iš pasaulio plaukimo čempionato R. Meilutytė išsivežė sidabro medalį iš 100 metrų krūtine plaukimo rungties.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia: