Pernykštė varžybų nugalėtoja Ž.Balčiūnaitė į priekį praleido 2 bėgikes ir finišavo trečia. Šįmet tik penktas liko pernykštis nugalėtojas vyrų grupėje, Europos maratono vicečempionas Pavelas Loskutovas iš Estijos.

Moterų grupėje pirmąją vietą laimėjo ir 3000 litų į Šiaulius parsivežė Rasa Drazdauskaitė, distanciją įveikusi per 36 minutes 35 sekundes. Šiek tiek daugiau kaip puse minutės nuo jos atsiliko Remalda Kergytė. Ž.Balčiūnaitė trasoje užtruko 38 min. 1 sek.

Vyrų grupėje triumfavo ukrainietis Aleksandras Matvijčukas. 23 metų A.Matvijčukas 4 ratus po 2,5 km įveikė per 32 min. 12 sek. Už pergalę jam atiteko 2000 litų.

Antras buvo vilnietis Vitalijus Gorlukovičius. Jis nuo nugalėtojo atsiliko 15 sek. Trečiąją vietą užėmė šiaulietis Dainius Šaučikovas, kuris nugalėtojui pralaimėjo 44 sek. Ketvirtas finišavo vilnietis Tomas Matijošius (+1.01), o penktas liko P.Loskutovas (+1.28).

Jaunimo čempionate nugalėtojais tapo Vaida Žūsinaitė (37:20) ir Povilas Butrimas (39:29).

Ž.Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis DELFI sakė, kad jo auklėtinė bėgo savaitę nesitreniravusi – prieš savaitę Druskininkuose „pasigavo“ infekciją, turėjo temperatūros, vartojo antibiotikus. Iki varžybų buvo neaišku, ar sportininkė galės startuoti.

Bėgimo trasą sudarė 4 ratai po 2,5 km, trasa driekėsi Goštauto gatve ir Gedimino prospektu. Prie Seimo koncertavo grupė „In Culto“, norintieji galėjo jėgas išmėginti lietuviškame sprinte – bėgime su mineraliniu ir cepelinais.

Jau po apdovanojimų finišą kirto 10 km trasą įveikęs vienas garbaus amžiaus vyras.

Šventės metu Ž.Balčiūnaitei buvo padovanotas naujutėlaitis SAAB automobilis – sportininkė tapo reklaminiu įmonės veidu. Treneris R.Sausaitis dovanų gavo dviratį.

Artimiausias Ž.Balčiūnaitės startas - lapkričio 17 d. vyksiantis Tokijo maratonas Japonijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją