Pirmieji bėgime savo jėgas išbandė vaikų bėgimo dalyviai, mažųjų bėgo beveik keturi šimtai.

Į startą vėl stojo darbo uniformomis apsirengę gaisrininkai, NATO kariai, svečiai iš Lietuvos ir užsienio.

Pusmaratonyje geriausius rezultatus demonstravo svečiai iš kitų miestų: pirmasis 21,098 km trasą įveikė Edvinas Vyzas iš Vilniaus (01:16:35), antras – Kelmės atstovas Ernestas Vedeikis (01:20:56), trečias – Edvardas Junda iš Vilniaus (01:21:39).

Moterų grupėje nugalėjo Dalia Lukošienė iš Šiaulių (01:35:06), antra buvo Kauno atstovė Virginija Višinskienė (01:38:38), trečia – marijampolietė Onutė Bieliauskaitė (01:49:43).

Kitose distancijose – 5 ir 10 km – daugiausiai prizinių vietų susižėrė marijampoliečiai.

Antrus metus iš eilės Nacionalinio kraujo centro suburta komanda „Kraujo donorai“ tapo ir gausiausiai bėgime dalyvavusi organizacija, kuriai atstovavo 65 bėgikai.

Vyriausias bėgimo dalyvis, 86 metų Jonas Burokas, 5 km trasą įveikė per 41 min.

Geriausius sportinius rezultatus pademonstravo Šlekių šeima, kurią trasoje sudarė net penki bėgikai, iš jų du laimėjo prizines vietas: Roberta Šlekienė pirmoji įveikė trasą su mažuoju šeimos atstovu, sėdinčiu vežimėlyje.

„Bėgimas labai išaugo, atvyksta daug svečių iš visos Lietuvos, dalyvauja daug marijampoliečių. Bėgimą pripildėme staigmenomis: konfeti šūviais, dušais trasoje, unikaliais medaliais, dangaus šokėjais, įsteigėme labai daug prizinių vietų ir kategorijų, vaišinome ledais ir koše, norėjome sukurti gražią miesto šventę. Iš dalyvių atsiliepimų suprantame, kad mums tai pavyko“, – sakė bėgimo organizatorius Darius Kemeraitis.

Šiais metais bėgimo dalis buvo ir šiaurietiško ėjimo žygis, kuris tęsėsi 22 km. Žygeiviai aplankė Marijampolės apylinkes ir susipažino su jų istorija.

Šios varžybos Marijampolėje kartu buvo ir Lietuvos bėgimo taurės 8-asis etapas, artimiausias etapas numatytas birželio 3 dieną, Šėtos miestelyje. Daugiau informacijos – begimotaure.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)