38-erių dviratininkė paskutinį kartą Panevėžio treke varžėsi savo profesionalės karjeroje ir jau varžybų pradžioje tapo aišku, jog vakaras jai neprisvilo.

S. Krupeckaitė varžybas pradėjo sprinto rungties atranka ir 4-ame važiavime varžėsi kartu su kanadiete Kelsei Mitchel ir ruse Darija Šmeliova.

Simona spurtavo antro rato pradžioje, įgijo nedidelę persvarą ir, audringai palaikoma vietos sirgalių, sugebėjo ją išsaugoti iki finišo.

Pusfinalyje S. Krupeckaitės laukė kanadietė Lauriane Genest ir meksikietė Yuli Verdugo.

Iki paskutinio rato sportininkės skriejo petys į petį, tačiau lemiamoje atkarpoje varžovės atitrūko ir paliko S. Krupeckaitę trečioje vietoje.

Puikiai savo sirgalių akivaizdoje startavo ir Vasilijus Lendel. Antrame keirino rungties atrankos važiavime lietuvis nusileido tik 29-erių vokiečiui Stefanui Biotticheriui (- 0.088 sek.) ir pateko į finalą.

Kaip ir S. Krupeckaitė, V. Lendel dovanojo žiūrovams gražią kovą iki paskutinio rato, kuriame varžovai turėjo daugiau jėgų ir lietuvis liko 6-as.

Nugalėjo Nyderlandų dviratininkas Harrie Lavreysenas, išvystęs 72 km/val. greitį. Antras liko Jeffrey Hooglandas ( atsiliko 0,056 sek.), trečias – vokietis S. Biotticheris (0,092 sek.).

Vasilijus Lendel

Nuobodžiauti nebuvo kada, žiūrovai vėl suaktyvėjo prieš skrečo rungtį – grupines lenktynes, kuriose varžėsi ir Olivija Baleišytė. Čia 18 dviratininkių turėjo įveikti 20 ratų.

Permainingose lenktynėse iki pat jų pabaigos nebuvo aišku, kas jose nugalės. Masiniame finiše Olivija Baleišytė užėmė 9-ą vietą, o pergale džiaugėsi tituluota britė Katie Archibald, antra – kanadietė Maggie Coles-Lyster, trečia finišavo japonė Yumi Kajihara.

V. Lendel antrą kartą į treką išriedėjo sprinto rungties atrankoje. Čia arenoje įtampa pasiekė aukščiausią tašką, V. Lendel ir Michailovas Jakovlevas paskutiniame rate skriejo petys į petį, o dviratininkų pozicijas išaiškino fotofinišas: atletus skyrė vos 3 tūkstantosios (0,003 sek.) Rusijos dviratininko naudai.

Audringai 3000-ių žiūrovų palaikoma S. Krupeckaitė keirino rungties atrankoje liko pirma už brūkšnio, užėmė 4-ą vietą bei baigė pasirodymą namų arenoje, kurioje po renginio dar ilgai skambėjo „Ačiū, Simona!“.

Vasilijus Lendel, Simona Krupeckaitė, Olivija Baleišytė

Paskutinė iš lietuvių prie starto linijos stojo O. Baleišytė, kuri eliminavimo rungtyje iš varžybų buvo priversta pasitraukti likus 7-iems ratams. Tad ji skrečo rungtyje užėmė 9-ą, o eliminavimo rungtyje – 7-ą vietą.

„Esu labai laiminga. Man tikrai neliūdna, jaučiuosi puikiai. Nuostabu, jog visi bilietai parduoti į varžybas. Tai stebina ir jaučiu šiokį tokį indėlį į šį renginį.

Suteikiau dar daugiau meilės ir aistros šiam sportui, didžiuojuosi šia finišo tiesiąja“, – savo paskutines varžybas įvertino S. Krupeckaitė.

– Kokios nuotaikos po vienų paskutinių karjeroje varžybų ir atsisveikinimo su vietos publika?

– Emocijos įvairios, nuo sirgalių sukeltų šiurpuliukų iki nuovargio. Buvau nusiteikusi pakovoti. Nemažai jėgų atidaviau per pirmą savo užvažiavimą sprinte, kai kovoji su olimpine čempione, tai galvoji – arba viskas, arba nieko.

Rizikavau, vėliau sprinto pusfinalyje buvo sunkiau. Keirine sudėtingiau, norėjau pralysti į priekį, tačiau merginos labai greitai skriejo, yra ką veikti vien važiuojant už jų.

Manau, pateisinau sirgalių ir savo lūkesčius, juk čia varžosi olimpiniai ir pasaulio čempionai.

Noriu visiems sirgaliams didelį „Ačiū“ pasakyti, to niekur mačiusi ir jautusi. Man tai didelė padėka ir dovana. Kokios mintys aplankys grįžus namo? Sunku pasakyti, paprastai galvoji, kaip pailsėti ir kokia treniruotė laukia rytoj.

Jau gruodžio 2-ą išskrendu į Londoną, tai nedaug to laiko, vos kelios dienos pailsėti, atsigauti ir skristi. Norisi tikėti, jog Londone seksis dar geriau.

– Kokie buvo tikslai šiose varžybose?

– Visada tikslas kuo geriau pasirodyti. Medalis turi dvi puses, jaučiau ir didžiulį palaikymą, ir kartu įtampą.

– Ar trekas Panevėžyje stipriai pasikeitęs lyginant su eilinėmis varžybomis?

– Toks jausmas, jog Holivude, o ne Panevėžyje. Nuostabu matyti savo namuose tiek daug žmonių, arenoje – tiek daug šviesų, garso, technikos.

Labai smagu elitą sutikti mūsų mažame Panevėžyje, Lietuvoje. Tikrai yra kuo didžiuotis.

– O kas toliau, ar didesnių planų po Tel Avivo, po Čempionų lygos varžybų?

– Nežinau, kol kas buvau susikoncentravusi ties šiomis varžybomis. Vėliau – matysime, laikas parodys.

Spręsime užduotis, kai jos ateis.

– Ar daug artimųjų palaikė jus šiose varžybose?

– Sūnaus nėra. Taip sutapo, jog jam motokroso varžybos ir jis vakare atsiėmė savo apdovanojimą. Jam taip pat svarbi diena, sūnus pasirinko savo varžybas, o aš šiandien be jo palaikymo (šypsena).

Bet artimųjų, ir draugų, ko gero, jų čia 99 procentai.

– Ar prieš varžybas jautėsi kiek didesnis jaudulys nei įprastai?

– Taip, kur kas didesnis nei Maljorkoje. Iš pradžių galvojau, jog taip, laukia šaunus renginys, geras šou. Bet kuo toliau, tuo tos emocijos kilo: ir parduoti bilietai, ir tas atsisveikinimas. Tas spaudimas kilo tik aukštyn.

– Bet jau apsipratote su sportinės karjeros finišo tiesiąja?

– Taip. Kiek anksčiau manęs užklausė žurnalistai, tai atsakiau atvirai: tai tikrai finišo tiesioji. Su ta mintimi buvau susigyvenusi jau kurį laiką, tai nenutiko lyg perkūnas iš giedro dangaus.

Dabar jau suprantu, jog nebegalėsiu dalyvauti varžybose kaip profesionalė.

Bet kaip mėgėja neatsisakau išbandyti savęs dviračių plento ar treko varžybose, kodėl gi ne. Tačiau profesionalioje karjeroje tai paskutinės mano varžybos Lietuvoje.

– Jūsų manymu, ar yra perspektyvių merginų, galinčių ateityje pakartoti jūsų sportinės karjeros sėkmę bei ilgai džiuginti tarptautinėse varžybose?

– Labai sudėtingas klausimas. Noriu tikėti, jog tikrai yra, bet ar kas nors kartos mano kelią, nežinau.

– Ar yra laimėjimas, kuris labiausiai glosto širdį?

– Neišskirčiau kažkurio vieno, nėra nei vieno medalio, kuris būtų nukritęs iš dangaus, dėl visų reikėjo kovoti. Bet galbūt 2003-iųjų pergalė, pirmasis medalis buvo netikėtas.

– Ar yra varžybos, į kurias labiausiai norisi grįžti ir jas pakartoti?

– Kiekvieną kartą po finišo galvoji, kad štai, tikrai galėjai kažkur geriau pasirodyti, kažkur išvengti vienos ar kitos klaidos.

Ir prieš kiekvienas naujas varžybas tikiesi, kad štai, dabar tikrai dabar jau išvengsi vienos ar kitos klaidos. Bet visada po finišo vėl galvoji, kad galėjai geriau. Sporte tokios mintys neišvengiamos.

Net laimėjus pasaulio čempionatą žinai, kur padarei klaidas ir kur galėjai geriau pasirodyti.

Bendra vyrų sprinto rungčių įskaita po dviejų etapų (dviratininkas, keirinas, sprintas, iš viso taškų):

1.Harry Lavreysen202040
2.Stefan Biotticher111526
3.Denisas Dmitrijevas131124
4.Vasilijus Lendel91019
5.Nicholas Paul17017


Bendra moterų sprinto rungčių įskaita po dviejų etapų (dviratininkė, keirinas, sprintas, iš viso taškų):

1.Emma Hinze201737
2.Lea Friedrich62026
3.Lauriane Genest17623
4.Mathilde Gros13518
5.Olena Starikova15217
.....
12.Simona Krupeckaitė10414


Simona Krupeckaitė, Olivija Baleišytė, Vasilijus Lendel

Renginio formatas

UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybų kiekviename iš penkių etapų Maljorkoje, Panevėžyje, Londone ir Tel Avive žiūrovų lauks ta pati programa: 72 geriausi treko dviratininkai ir dviratininkės dalyvaus ir taškus rinks sprinto (sprinto ir keirino) ir ištvermės (skrečo ir eliminavimo) kategorijose.

Sprintas – į šešis pogrupius suskirstyti 18 dviratininkų važiuos po tris ratus, šeši geriausi pateks į pusfinalį, po kurio du geriausi kausis finale.

Keirinas – lenktynės, kurių metu į tris pogrupius suskirstyti dviratininkai du ratus seka pagal moderatorių, kovoja dėl pozicijos, o jam pasitraukus pradeda trijų ratų sprinto lenktynes. Du geriausi kovos finale.

Eliminavimo rungtyje 18 geriausių dviratininkų iš pradžių važiuos vieną neutralų ratą, po to kiekviename rate bus pašalinama po paskutinį dviratininką, kol galiausiai liks vienas nugalėtojas.

Skrečas – tai grupinės lenktynės, kuriose visi dviratininkai važiuos 20 ratų, o laimės pirmasis kirtęs finišo liniją. S. Krupeckaitė ir V. Lendeliu dalyvaus sprinto ir keirino rungtyse, O. Baleišytė – ištvermės kategorijos rungtyse.

Dviračių treko Čempionų lyga po Panevėžio etapo dabar kelsis į Londoną ir Tel Avivą. 72 tituluočiausi treko sportininkai, tarp kurių ir pasaulio rekordininkė, čempionė S. Krupeckaitė, 2020 m. Europos čempionato bronzos medalininkas V. Lendelis ir perspektyvioji O. Baleišytė, kovoja dėl įskaitinių taškų treko sprinto ir ištvermės kategorijose.

Čempionais taps ir prizinį fondą susižers visuose etapuose daugiausia taškų surinkę dviratininkai (-ės). Planuojama, kad novatoriško formato varžybos prie TV ekranų sutrauks daugiau nei 150 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)