„Nuo vasario mėnesio dėl Rusijos veiksmų žuvo 184 Ukrainos sportininkai. Negalima bandyti būti neutraliam, kai griaunami taikaus gyvenimo pamatai ir ignoruojamos visuotinės žmogiškosios vertybės“, – sakė V. Zelenskis.

Pasak jo, sportininkų, trenerių ir pareigūnų tyla reiškia atlaidumą agresijai, o Rusija sportą naudoja propagandos tikslais.

„Vienintelis teisingas atsakas į tokius veiksmus – visiška teroristinės valstybės izoliacija tarptautinėje arenoje. Ypač tai pasakytina apie tarptautinius sporto renginius“, – sakė V. Zelenskis.

Jis taip pat paragino IOC prisidėti prie sporto infrastruktūros Ukrainoje, kurią Rusija sugriovė per vasario 24 dieną pradėtą invaziją, atstatymo.

Penktadienį IOC atvėrė duris Rusijos ir Baltarusijos sportininkams grįžti į tarptautines sporto varžybas, nepaisant tebesitęsiančios agresijos Ukrainoje.

Olimpiniame viršūnių susitikime buvo pritarta Azijos olimpinės tarybos (OCA) pasiūlymui „sudaryti palankesnes sąlygas Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti jai pavaldžiose varžybose Azijoje, kartu laikantis galiojančių sankcijų“.

Pareiškime teigiama, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo sąlygos apima pagarbą Olimpinei chartijai ir sankcijoms, kurios numato draudimą sporto renginiuose naudoti Rusijos ir Baltarusijos vėliavą, himną, spalvas ar bet kokius kitus Rusijos ir Baltarusijos atpažinimo ženklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją