Deja, abi vilnietės pralaimėjo jau pirmas kovas, nors tiek jos pačios, tiek specialistai mano, kad tai lėmė ne sportas, o neobjektyvus teisėjavimas.

Brigita Gustaitytė jau pirmoje kovoje susitiko su Pasaulio karatė organizacijos (KWU) pasaulio čempione Irina Kriaževa. Lietuvos sportininkė ant tatamio buvo pranašesnė, bet teisėjai vis skyrė lygiąsias tol, kol pergalės likimas nukeliavo ant svarstyklių. Taip laimėjimas ir bilietas į antrą etapą atiteko mažiau svėrusiai rusei.

I. Kriaževa vėliau nukeliavo iki pat urnyro finalo ir tik jame turėjo pripažinti Marinos Sobaninos pranašumą.

M. Gustaitytė susitiko su kita Rusijos sportininke - Julija Uchina. Šį kartą lygiųjų atveju svarstyklės būtų buvusios palankesnės Lietuvos sportininkei, bet jos pralaimėjimą lėmė pelnytos baudos.

„Sekėsi labai gerai, manau, tai buvo viena geriausių kovų visame čempionate“, - jau po varžybų sakė vilnietė. - Mano nuomone, teisėjai palaikė savus, todėl po pagrindinio laiko skyrė lygiąsias tiek man, tiek sesei, nors mūsų pergalės buvo aiškios. Aš pratęsime atlikau smūgį priešininkei į krūtinę ir man davė įspėjimą, nors ji aiškiai laikėsi susiėmusi už krūtinės. Pralaimėjau kovą, nes iš viso turėjau tris įspėjimus. Pirmą gavau už smūgį ranka į galvą, o kitus du – neaišku už ką.“

Artimiausias Lietuvos kiokušin karatė meistrų startas bus šį savaitgalį Belgrade (Serbija) vyksiantis KWU pasaulio čempionatas. Jame iš seserų dalyvaus tik M. Gustaitytė (svorio kategorija iki 65 kg).

„J. Uchina taip pat dalyvaus, tik gaila, kad sunkiasvorių kategorijoje. Norėčiau vėl su ja susitikti“, - šypsojosi M. Gustaitytė.

Su pageidaujama varžove susitikti ir siekti revanšo neutralioje aikštėje nepavyks. Tačiau jau aišku, kad Europos čempionato antrame etape teks susitikti su austrės Alexandros Pecinkos ir kitos rusės Annos Jefremovos dvikovos laimėtoja.

„Manau, susitiksiu su A. Jefremova. Ji - 2013 metų KWU pasaulio čempionė“, - svarstė M. Gustaitytė. - Sunku nuspėti su kuo galėčiau susitikti pusfinalyje ar finale, daugelis varžovių yra negirdėtos, nes yra iš kitos federacijos. Tačiau yra stiprių sportininkių iš Bulgarijos, Ukrainos, Vengrijos... Tikiuosi kovoti 100 proc. pagal savo galimybes, jaučiuosi čempionatui pasiruošusi. Lieka tik tai įrodyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)