Nors, pasak Lietuvos tradicinio karatė asociacijos prezidento Giedriaus Dranevičiaus, Dovilė jau šiandien pajėgi varžytis su suaugusiais.

„Po 2008 m. pasaulio čempionato Vilniuje nusprendžiau padaryti pertrauką ir atidėti savo dalyvavimą varžybose“, - sako K. Kacevičiūtė. Kuriam laikui padaryta pertrauka ir ar dar grįš į didįjį sportą, 2006 m. Europos čempionė ir 2008 m. pasaulio vicečempionė negali pasakyti.

„Neplanavau, kuriam laikui pasitraukiu. Tiesiog reikėjo pertraukos, ir ją padariau. Nepavargau nuo sporto, tiesiog atėjo laikas, kai nereikėjo nieko įrodinėti nei sau, nei kitiems. Po daug įtemptų metų ir startų tai atėjo labai natūraliai“, - teigia sportininkė.

Nors varžybose nedalyvauja, K. Kacevičiūtė ir dabar gana aktyviai treniruojasi, taip pat dirba su vaikais bei padeda rinktinei patarimais, dalijasi patirtimi ir žiniomis.

Ji įsitikinusi, kad į pasaulio čempionatą Brazilijoje išvykusiems Lietuvos atstovams turėtų pasisekti.

„Jei negalvos apie pergales ir pralaimėjimus, gali pasirodyti gerai. Svarbiausia psichologiškai nusiteikti. Patarčiau pasidžiaugti tiesiog tuo, jog ten dalyvauja. Suprantu, kad sunku negalvoti apie pergales ir pralaimėjimus, juk tai varžybos, bet geriausius rezultatus pasieki, kai nesutelki į tai didžiausio dėmesio. Pasidžiaugti, jei pavyko laimėti, neliūdėti, jei nepasisekė, ir tiesiog mėgautis buvimu ten ir galimybe tokiose varžybose parodyti tai, ką gali geriausiai“.

Kalbėdama apie perspektyvas moterų grupėje, K. Kacevičiūtė prasitaria tikinti, jog D. Aladaitytei ateityje pavyks pasiekti daugiau nei jai.

„Turi puikius įgūdžius, trenerį ir norą. Manau, kad gali pasiekti daugiau nei aš. Kitos sportininkės dar labai jaunos, todėl jų perspektyvas sunku prognozuoti. Daug priklausys nuo jų atsidavimo“, - teigia K. Kacevičiūtė.

Sportininkė džiaugiasi, kad tradicinio karatė masiškumas didėja.

„Manau, kad masiškumas vėl didėja. Buvo periodas, kai tradicinio karatė masiškumas buvo kritęs, bet dabar vis daugiau žmonių jį atranda kaip teisingą sportą, kuriame labai daug dėmesio skiriama dvasiniams dalykams ir elementariai fiziologijai, pavyzdžiui, kaip sutvirtinti raumenis. Tokie dalykai visiems naudingi. Kam pradeda patikti labiau, stengiasi įsisavinti techniką ir siekti sportinių laimėjimų“.