Dvejus metus federacijai vadovavęs Ž. Stankevičius DELFI teigė nusprendęs pasitraukti dėl užimtumo versle – vilnietis yra elektros energijos tiekėjo „Enerty“ generalinis direktorius.

LDSF prezidento postą V. Matijošaičiui pasiūlė būtent jis – tiesa, Ž. Stankevičius tuomet ieškojo pamainos ne sau, o viceprezidento pareigas anksčiau palikusiam Lietuvos olimpinio sporto centro direktoriaus pavaduotojui Arūnui Kazlauskui.

„Yra nerašyta taisyklė, kad viceprezidentas padeda ieškoti rėmėjų, pritraukti finansinių išteklių. Beieškant naujų kandidatų įvyko netikėtas susitikimas su V. Matijošaičiu. Jis remia krepšinį, regbį, automobilių sportą, todėl nebuvo jokių minčių, kad susidomėtų ir dviračiais. Bet pasikalbėjome, ir jis pasakė „taip“. Akivaizdu, kad siūlyti tokiam žmogui tapti viceprezidentu – šiek tiek juokinga. Dėl to aš nutariau atsitraukti nuo vykdomosios valdžios, darbo krūvis man ir taip buvo per didelis“, – aiškino Ž. Stankevičius.

Ar nuosmukį Lietuvoje išgyvenančio dviračių sporto problemoms užtektinai laiko gali surasti V. Matijošaitis, penktadienį Vilniuje turės apsispręsti LDSF suvažiavimo dalyviai. Vieno didžiausių šalyje koncernų valdybos pirmininkas federacijos prezidentu pretenduoja tapti likus mažiau nei mėnesiui iki savivaldos rinkimų, kuriuose V. Matijošaitis siekia Kauno mero posto.

Paklaustas, kodėl pakeisti LDSF vadovybės negalima sulaukus, kol praūš rinkimai, Ž. Stankevičius teigė, jog to neleidžia padaryti būtinybė kuo anksčiau patvirtinti federacijos biudžetą.

„Diskutavome šia tema su V. Matijošaičiu, jis sakė, kad geriau būtų palaukti pusmetį. Bet suvažiavimas jau buvo suplanuotas. Jis visada vyksta vasarį, nes tai – patogiausias laikas, kai paaiškėja finansavimas, ir atsiranda galimybė suformuoti federacijos biudžetą.

Šiai dienai federacija negalėjo nusamdyti daug aukšto lygio vadybininkų, susidurdavo su sunkumais ieškodama rėmėjų, ypač tarp valdiškų institucijų. O V. Matijošaičio atėjimas sudaro galimybę suformuoti solidžią komandą ir gauti finansinės paramos“, – kalbėjo Ž. Stankevičius.

Tiesa, kokios paramos LDSF gali tikėtis iš „Vičiūnų“ grupės, jis teigė nežinantis.

Penktadienį bus išrinkti ir nauji LDSF viceprezidentai, vykdomasis komitetas bei generalinis sekretorius. Iki šiol pastarąjį postą užėmusį Valentiną Rutkauską pretenduoja pakeisti Saulius Janeliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)