Ketvirtfinalyje po pratęsimo 2:1 įveikę pasaulio čempionato favoritais laikytus Rusijos ledo ritulininkus, kanadiečiai šeštadienį pusfinalyje 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) nugalėjo ir JAV rinktinę.

Jau 2 susitikimo minutę Kanados ledo ritulininkas Brandonas Pirri pelnė pirmą įvartį, bet 17 min. amerikietis Colinas Blackwellas rezultatą išlygino. Vis dėlto, antro kėlinio pradžioje Andrew Mangiapane dar kartą išvedė Kanados rinktinę į priekį. Trečiame kėlinyje sužaidus vos 46 sek. jis padidino savo komandos persvarą iki dviejų įvarčių, bet po trijų minučių Sasha Chmelevski rezultatą sušvelnino 2:3.

Tačiau išvengti nesėkmės amerikiečiams nepavyko. Pačioje susitikimo pabaigoje, kai JAV rinktinė vietoje vartininko ant ledo išleido dar vieną žaidėją, kanadietis Justinas Danforthas taikliu metimu įtvirtino savo komandos pergalę 4:2.

Kanados ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato finale žais antrą kartą iš eilės ir ketvirtą nuo 2015 metų.

Kitoje pusfinalio dvikovoje pasaulio čempionų titulą ginantys Suomijos ledo ritulininkai šeštadienį 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) nugalėjo Vokietijos atstovus. Pirmame kėlinyje taikliais metimais pasižymėjo suomiai Iiro Pakarinenas ir Hannes Bjorninenas, o antrame kėlinyje įvarčiu atsakė vokietis Matthias Plachta.

2019 m. Slovakijoje vykusiose planetos ledo ritulio pirmenybėse dėl aukso medalių taip pat grūmėsi Suomijos ir Kanados ledo ritulio rinktinės. Tada pergalę 3:1 iškovojo ir trečią kartą savo istorijoje pasaulio čempionų titulą pelnė suomiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)