Praėjusiais metais rinktinės žaidimui dirigavęs D. Lacroix praėjusį mėnesį pasirašė sutartį su Monktono „Wildcats“ klubu, rungtyniaujančiu Kvebeko jaunimo pirmenybėse (QMJHL).

Naujoji 50-mečio kanadiečio ekipa turnyro lentelėje užima trečią vietą tarp 18-os komandų, tad pavasarį jos veikiausiai laukia ilgas pasirodymas atkrintamosiose varžybose.

Dėl to D. Lacroix negalėtų prisijungti prie lietuvių ne tik vasarį vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre, bet ir balandžio pabaigoje laukiančiame planetos čempionate.

Neoficialiomis žiniomis, keletą savaičių vertinusi galimas alternatyvas, asociacija „Hockey Lietuva“ galiausiai apsistojo ties R. Pasco kandidatūra ir artėja prie susitarimo.

47-erių specialistas dirba asistentu Vokietijos čempionate (DEL) rungtyniaujančiame Kelno „Kolner Haie“ klube, kuris sutiko išleisti vieną savo trenerių į Lietuvos rinktinę.

Būtent Vokietijoje R. Pasco praleido didžiąją dalį savo šešerius metus trunkančios trenerio karjeros.

Prieš tai kanadietis pats žaidė įvairiuose JAV, Vokietijos, Austrijos ir Danijos klubuose.

Ronas Pasco

Praėjusiame pasaulio čempionato IA diviziono turnyre Kazachstane jis talkino D. Lacroix kartu su amerikiečiu Ty Newberry, Arūnu Aleinikovu ir Šarūnu Kuliešiumi. Pirmą kartą tokiame lygyje kojas apšilusi Lietuvos rinktinė tuomet neišvengė paskutinės šeštos vietos ir grįžo į įprastesnį IB divizioną.

Pastarojo kovos balandžio 27 – gegužės 3 dienomis vyks Katovicuose, kur lietuviams teks grumtis su Lenkija, Ukraina, Japonija, Estija ir Serbija.

Prieš tai – vasario 6-9 d. – Jesenicėse dar laukia akistatos su Slovėnijos, Japonijos ir Kroatijos ledo ritulininkais varžantis dėl vienintelio kelialapio į lemiamą atrankos etapą.

Slovėnijoje Lietuvos rinktinė versis be asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidento pareigas einančio Dainiaus Zubraus. Kol kas lieka neaišku, ar 41-erių buvęs ilgametis Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) puolėjas ryšis dar kartą padėti tautiečiams pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)