Alpių kombinacijoje A. Drukarovas trasą įveikė per 1:43.37 min. Greičiausiai nusileido ispanas Albertas Ortega (1:42.88 min.), trečias liko čekas Janas Zabystranas (1:43.38).

Prieš dvi dienas Lietuvos kalnų slidininkas liko per akimirką nuo medalio užimdamas ketvirtą vietą „Super G“ rungtyje.

„Tikrai netikėjau, kad užteks tokio rezultato medaliui, šios dvi disciplinos nėra mano“, – po iškovoto medalio prisipažino Berno (Šveicarija) universiteto ketvirtakursis.

„Turėjau keturias treniruotes, netikėjau, kad gali tiek užtekti tokiam rezultatui, bet buvau geros nuotaikos, pagavau gerą formą ir yra rezultatas. Labai didžiulė garbė Lietuvai ir savo universitetui iškovoti medalį. Ačiū ir už puikų palaikymą ant kalno. Mano pagrindinė disciplina – gigantas, čia norėčiau dar geresnio rezultato“.

Didžiojo slalomo rungtyje A. Drukarovas startuos sausio 18 d.

Šis slidininko pasiekimas yra istorinis, nes tokio rezultato žiemos universitetų žaidynėse dar niekam nėra pavykę pasiekti šalies sporto istorijoje.

Žiemos universitetų žaidynėse Lietuvai bronzos medalį yra iškovosi Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko pora (dailusis čiuožimas) bei 2013 ir 2015 m. Agnė Sereikaitė (greitasis čiuožimas).

FISU pasaulio universitetų žiemos žaidynės vyksta sausio 12 – 22 dienomis Leik Pleside (Niujorko valstija). Tai didžiausias žiemos sporto renginys pasaulyje po žiemos olimpinių žaidynių, kuriame varžosi virš 2000 sportininkų.

Šiais metais Lietuvos delegaciją sudaro kalnų slidininkas A. Drukarovas, dailiojo čiuožimo pora Deividas Kizala ir Paulina Ramanauskaitė bei čiuožėja Aleksandra Golovkina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją