Netgi parodžius abu olimpinius aukso medalius atletui nepavyko įrodyti pareigūnams, jog šie klysta dėl jo tapatybės. „Šį kartą aš netgi ištraukiau parodyti savo medalius, bet jie vis tiek manimi nepatikėjo“, - kalbėjo M. Farahas, palaikytas galimu teroristu.

Mo Farahas grįžinėjo į Portlandą sutikti Šv. Kalėdas kartu su savo šeima, kai oro uoste jį sulaikė. Darbuotojai palaikė sportininką įtartinu asmeniu dėl jo Somalio kilmės.

Ištrauktas iš atvykusiųjų eilės M. Farahas buvo izoliuotas ir tardomas. Tik po geros valandos atletas buvo paleistas.

Vienas žinomiausių sporto pasaulio atstovų Didžiojoje Britanijoje, kuris vasarą Londono olimpinėse žaidynėse laimėjo 5000 metrų ir 10000 tūkstančių metrų bėgimus, kalba, jog pats negali patikėti, kad papuola į tokias situacijas: „Mane sustabdo kiekvieną kartą, kai atvykstu į Jungtines Amerikos valstijas“.

M. Farahas persikėlė į Portlandą praėjusiais metais kartu su savo žmona Tania ir trimis vaikais, kad galėtų treniruotis su Albertu Salazaru ir „Nike Oregon project“.

Sportininko treneris teigė, jog pačiam Mo šitos apklausos tapo tarsi rutina ir jis net neprasitarė apie tai treneriui, kol šis pats to nesužinojo iš spaudos.

„Jam neatrodė tai labai svarbu, todėl visą laiką ir nepratarė nė žodžio apie šiuos incidentus“.

Tai ne pirmas kartas, kai M. Farahas susiduria su Portlando saugumo tarnyba. Kai garsusis bėgikas atkeliavo į ambasadą ir kreipėsi dėl gyvenamosios vizos gavimo, ambasados darbuotojai pranešė apie jį ir buvo pradėtas tyrimas dėl galimos terorizmo grėsmės.

Užstrigęs Toronte, Kanadoje, ir negalintis įkelti kojos į Jungtines valstijas atletas susisiekė su savo treneriu A. Salazaru.

„Ačiū Dievui, jog jis turėjo pažįstamą FTB agentą, - teigė M. Farahas. - Jis, kad ir kaip būtų keista, dar buvo ir didelis bėgimo fanas, taigi greitai atpažinęs mane sutvarkė mano reikalus. Baisu net pagalvoti, kur būčiau dabar jei ne jis.. Galbūt vis dar Toronte“.