„Prieš įsteigdami Lietuvos graplingo federaciją išsikėlėme tikslus, o dabar tuos tikslus tiesiog stengiamės įgyvendinti. Sakyčiau, kad mums sekasi visai neprastai. Šiemet jau surengėme didžiulį Europos čempionatą, o dabar surengsime antrą pagal dydį šių metų renginį. Kiekvienas toks čempionatas mums yra didžiulis iššūkis, tiesa, kiekvienąkart vis lengvesnis ir lengvesnis“, – pasakojo šiemet ir tarptautinės graplingo federacijos prezidentu išrinktas Kęstutis Smirnovas.

Favoritais laimėti daugiausiai apdovanojimų išlieka Vilniaus „Smauglio“ klubo atstovai, kurie dar visai neseniai triumfavo ir Lietuvos moksleivių čempionate.

„Suprantate, „Smauglys“ turi tradicijas, turi nacionalinės rinktinės trenerį, todėl nieko keisto, kad jie laimi daug pirmų vietų. Bet mes tuo tik džiaugiamės. Juk kuo stipresni varžovai – tuo labiau tobulėja kiti sportininkai. Kita vertus, mes turime labai gerų sportininkų ir iš kitų klubų“, – kalbėjo K. Smirnovas.

Šakiuose įvyksiančiame Lietuvos čempionate varžysis apie šimtą imtynininkų iš visos Lietuvos, kurie kovos ne tik dėl čempiono titulo, tačiau ir dėl galimybės patekti į kitų metų Europos čempionatą.

„Pasakysiu nekukliai, per metus mes užaugome keturiomis galvomis, todėl dabar net Europos čempionams teks pasistengti, kad pakliūtų į kitų metų pirmenybes. Savo tikslų kitiems metams turime ir mes – privalome augti tokiu pat tempu, kaip šiemet“, – tikslus dėstė federacijos prezidentas.

Naujieji šalies graplingo nugalėtojai paaiškės sekmadienį. Prieš apdovanojimų ceremoniją bus surengta kova dėl absoliutaus čempiono vardo. Joje varžysis ir Europos stipriausias graplingo imtynininkas Marius Rudnickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją