Atviras Rusijos golfo čempionatas, kuriame dalyvavo žaidėjai iš 21 šalies, truko keturias dienas. Pats K. Baliukonis, kuris kol kas vis dar yra mėgėjas, nesikuklino ir teigė savo pasirodymą vertinantis puikiai.

„Turnyre Rusijoje teko varžytis su daugeliu aukšto lygio profesionalų, taip pat su būsima olimpine Rusijos golfo rinktine, kuri jau ruošiasi 2016 metų olimpiadai ir kasmet iš valstybės sulaukia didelės finansinės paramos, o jos narius treniruoja aukščiausio lygio treneriai. Dar sėkmingiau pasirodyti man sukliudė netikėtai trečią turnyro dieną atšalę orai – neturėjau tinkamos aprangos. Tačiau ateityje keliu sau aukščiausius tikslus: aplenkti tiek mėgėjus, tiek profesionalaus“, – sakė K. Baliukonis.

K. Baliukonis sako labai norintis atstovauti Lietuvai ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje, tačiau pažymi, kad iki to dar laukia ilgas kelias. Pasak jo, kadangi golfas į olimpinių žaidynių programą įtrauktas po labai ilgos pertraukos, atrankos sistema iki šiol dar nėra aiški, tačiau įmanoma, kad jis gaus vardinį kvietimą.

„Mane įkvepia Dainos Gudzinevičiūtės atvejis: 2000 metais į olimpines žaidynes pirmąkart įtraukus stendinį šaudymą, ji taip pat sulaukė vardinio kvietimo ir iškovojo aukso medalį“, – teigė K. Baliukonis.

Prieš tai gegužės pabaigoje K. Baliukoniui nebuvo lygių ir Lietuvos atvirame golfo mėgėjų čempionate, kuriame dalyvavo 20 valstybių čempionai, Jis šiose varžybose taip pat užėmė pirmą vietą. Pirmą vietą jis užėmė ir Lietuvos atvirame jaunimo golfo čempionate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)