Po metų pertraukos į Klaipėdą jau antrą kartą užsuksianti „Baltic Sprint Cup“ regata Kopenhagoje startavo liepos 20 dieną. Jachtų flotilė į Klaipėdą iš Gdansko (Lenkija) atvyks liepos 27-osios ryte, o kitą regatos etapą į Ventspilį (Latvija) pradės liepos 29 d. 11 val. Regatos startas atviroje jūroje planuojamas 13 val., po laivų parado ir tradicinės vainikų nuleidimo žuvusiems jūroje ceremonijos.

Liepos 28 d. kruizinių laivų terminale, kur 15 val. prasidės jiems skirtas koncertas, bus apdovanoti Gdanskas-Klaipėda etapo nugalėtojai. Jachtos nugalėtojos įgulai bus įteiktas Klaipėdos simbolis – Taravos Anikės skulptūrėlė.

„Baltic Sprint Cup“ regata skirstoma į 5 lenktyninius etapus, kurių dalyviai 6 šalyse per 15 dienų nuplaukia 625 jūrmyles. Baigiamasis nugalėtojų apdovanojimas šiemet įvyks Piarnu (Estija).

Regatoje dalyvauja 27 jachtos, suskirstytos į dvi klases – lenktyninę ir kruizinę. Laivų ilgis nuo 9 iki 26 metrų. Daugiausia užsiregistravusių jachtų – iš Vokietijos. Taip pat regatoje rungtyniauja laivai iš Anglijos, Kanados, Latvijos, Švedijos ir kitų šalių. Antrą kartą dalyvauja ir klaipėdiečių jachta „Vakarė“.

Istorinių burinių laivų festivalis „Baltic Sail“ Klaipėdoje svečiuosis jau trečią kartą. Šiuo metu istorinių burlaivių festivalio šeimai priklauso septyni miestai: Klaipėda, Helsingoras (Danija), Gdanskas (Lenkija), Karlskrona ir Halmstadas (Švedija) bei Rostokas ir Travemiundė (Vokietija). „Plaukiantis“ festivalis keliauja iš vieno miesto į kitą, kiekviename jų apsistodamas keletui dienų.

Šiemet į „Baltic Sail“ festivalį Klaipėdoje atvyks laivai iš Švedijos, Suomijos, Olandijos, Rusijos. Prie jų prisijungs ir Klaipėdoje registruoti laivai – „Brabander“ bei „Vagant“. Pirmųjų „Baltic Sail“ burlaivių uostamiestyje tikimasi sulaukti liepos 26-osios vakare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją