B. Wallace'as yra vienintelis juodaodis vairuotojas, dalyvaujantis NASCAR aukščiausios lygos varžybose.

„Šiandien vėlyvą popietę NASCAR buvo pranešta, kad 43-iosios komandos vietoje garaže rasta kilpa“, – sakoma Asociacijos pareiškime.

„Mes... pasipiktinę ir neįstengiame užtektinai griežtai deklaruoti, kaip rimtai vertiname šį bjaurų veiksmą. Nedelsdami pradėjome tyrimą ir padarysime visa, ką galime, kad išaiškintume atsakingą (-us) asmenį (-is) ir pašalintume juos iš šio sporto. Kaip esame aiškiai deklaravę, NASCAR nėra vietos rasizmui, o šis veiksmas tik stiprina mūsų ryžtą padaryti šį sportą atvirą ir svetingą visiems“, – pareiškė NASCAR.

B. Wallace'as, kuris po gegužės 25-osios incidento Mineapolyje, kai dėl šiurkščių policijos veiksmų mirė juodaodis George'as Floydas, atvirai kalbėjo apie rasinę neteisybę, tviteryje paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad „nepaprastai nuliūdo“ dėl šio „niekingo rasistinio veiksmo“.

„Tai manęs nepalauš, – rašė jis. – Aš nepasiduosiu ir nenusileisiu.“

B. Wallace'as tvirtai palaikė NASCAR sprendimą nuo birželio 10 dienos uždrausti savo objektuose konfederatų vėliavą, kuri būdavo dažna NASCAR trasose, ypač šio sporto bastione JAV pietuose, kuriam priklauso ir Taladiga Alamaboje.

Ši vėliava daugeliui išlieka vergijos ir rasizmo simbolis.

Sekmadienio lenktynės, kurios turėjo būti pirmos NASCAR varžybos su žiūrovais nuo koronaviruso protrūkio JAV pradžios, dėl audrų su perkūnija buvo atidėtos iki pirmadienio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)