Į devintą poziciją iš septintosios nukrito Arturas Tunkevičius (6 tšk.), o Anri Plaksijus (5 tšk.) iš tryliktosios vietos pakilo į dvyliktąją.

Penkto rato mačą J. Pukšta pirmadienį su kinu Wenlongu Gao baigė lygiosiomis 1:1, A. Tunkevičius po tašką pasidalijo dvikovoje su baltarusiu Vladislavu Valiuku, o A. Plaksij savo dvikovą taikiai baigė su čempionato šeimininku Marcinu Dernoga.

Vaikinų (28 dalyviai) pirmenybių lyderio pozicijoje su 8 taškais - rusas Ainuras Šaibakovas, tašku lenkiantis olandus Martijną van Ijzendoorną, Thijsą van den Broeką ir Wouterį Sipmą, kiną Wi Zhou bei tautietį Aleksandrą Safonovą.

Merginų (24 dalyvės) turnyre su 5 taškais į vienuoliktąją vietą iš septintosios nukrito Veronika Vilčinska, penktojo rato mačą 0:2 pralaimėjusi rusei Ajnai Sobakinai.

Antra Lietuvos atstovė - Leticija Dubickaitė (4 tšk.) - mačą su olande Heike Verheul baigė lygiosiomis 1:1 bei iš devynioliktosios pozicijos pakilo į šešioliktąją.

Merginų čempionate su 8 taškais pirmauja baltarusė Darja Fiodorovič, tašku lenkianti seserį Olgą, kinę Hanqing Zhao, rusę A. Sobakiną ir dar vieną Baltarusijos atstovę Verą Kvašinskają.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją