Jonaviškės mes iššūkį elitinėms kaimyninių šalių komandoms – 2012 - 2013 metų Švedijos čempionėms „Katrineholms VK“, daugkartinėms Latvijos čempionėms „Jelgava/LU“ ir pajėgiam Varšuvos „Spartos“ klubui. Visos šios komandos vienu ar kitu būdu jau yra susipažinusios su Lietuvos moterų tinkliniu.

Praeitą pavasarį Lietuvos moterų tinklinio rinktinei draugiškose varžybose Lenkijoje teko susidurti su Varšuvos „Sparta“ klubu ir tą kartą pergalę 3:0 šventė lietuvės. Prieš „Jelgava/LU“ ekipą „Achema“ ne kartą grūmėsi Baltijos moterų tinklinio čempionate ir būtent latvės jonavietėms pakišo koją jo pusfinalyje, nutraukusios visą sezoną trukusį „Achemos“ dominavimą Baltijos lygoje.

Švedijos „Katrineholms VK“ klubas turi tiesioginių sąsajų su Lietuva – daugkartinės Švedijos čempiones treniruoja Lietuvos moterų tinklinio rinktinės vyriausioji trenerė Daiva Simokaitienė. Kadangi Lietuvos rinktinės pagrindą sudaro būtent „Achemos“ žaidėjos, šios komandos akistata su kitomis D. Simokaitienės auklėtinėmis švedėmis žada didelę intrigą. Turnyre savo jėgas prieš labiau patyrusias varžoves išbandys ir Lietuvos jaunių merginų tinklinio rinktinė, vedina Jonavos trenerės Lijos Daradovienės ir šiaulietės Jūros Gricienės. Iš Latvijos taip pat atvyksta jau kartą „A. Ogonausko atminimo taurę“ laimėjusi „MSG/Zeltaleja Murjani“ komanda.

„Achema“ patikrins legionieres iš Ukrainos

Praėjusiais metais „Achema“ Baltijos moterų tinklinio lygoje iškovojo bronzos medalius. Šiemet Lietuvos čempionės neketina nuleisti kartelės ir savo komandą bando pastiprinti naujomis legionierėmis iš Ukrainos. Puolėjos Valerija Sobol ir Irina Andrejeva jau atvyko į Jonavą ir papildys „Achemos“ gretas žaisdamos tarptautiniame turnyre šį savaitgalį.

Jonavos "Achema"

A. Ogonauskas – ilgametis tinklinio puoselėtojas Jonavoje

Tradicinis moterų tinklinio turnyras Jonavoje organizuojamas žymiam treneriui A. Ogonauskui atminti. Nusipelnęs treneris ilgus metus Jonavoje puoselėjo tinklinį, skatino jo plėtrą. A. Ogonausko pastangų dėka dar sovietiniais laikais geriausios rajono tinklininkės buvo suburtos į Jonavos „Azoto“ komandą, kurioje žaidė ir sporto mokyklos auklėtinės. Jo vadovaujama komanda tapo daugkartine Lietuvos moterų tinklinio čempionatų laimėtoja, 1981 metais iškovojo šalies čempionių vardus, „Lietuvos sporto“ ir „Moters“ žurnalo taures.

Varžybų tvarkaraštis:

Rugsėjo 25 d. (ketvirtadienis)

19.30 Lietuvos jaunių rinktinė – „Katrineholms VK“

Rugsėjo 26 d. (penktadienis)

13.00 Lietuvos jaunių rinktinė - „MSG/Zeltaleja Murjani“
14.30 Jonavos „Achema“ - „MSG/Zeltaleja Murjani“
16.00 Varšuvos „Sparta“ – Lietuvos jaunių rinktinė
17.30 Jonavos „Achema” – „Katrineholms VK“
19.00 Varšuvos „Sparta“ – „Jelgava/LU“
20.30 “Jelgava/LU”- „Katrineholms VK“

Rugsėjo 27 d. (šeštadienis)

10.00 Lietuvos jaunių rinktinė - „Jelgava/LU“
11.30 „Katrineholms VK” - Varšuvos „Sparta“
13.00 Jonavos „Achema” - Lietuvos jaunių rinktinė
14.30 „Katrineholms VK” - „MSG/Zeltaleja Murjani“
16.00 Jonavos „Achema“ – Varšuvos „Sparta“
17.30 „Jelgava/LU”- „MSG/Zeltaleja Murjani“

Rugsėjo 28 d. (sekmadienis)

10.00 Varšuvos „Sparta“ - „MSG/Zeltaleja Murjani“
11.30 Jonavos „Achema“ - „Jelgava/LU”
13.00 Apdovanojimai

Varžybos vyks Jonavos kūno kultūros ir sporto centre, Vasario 16-osios g. 1A.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)