Achema-KKSC“ Baltijos lygoje spindi ne tik komandine, bet ir individualia statistika. Rezultatyviausia reguliaraus sezono žaidėja tapo jonaviečių puolėja Viltė Makauskaitė (319 tšk.), aplenkusi latvę Eniją Bidzanę (298 tšk.) ir estę Kristiine Miilen (286 tšk.). Taip pat V. Makauskaitė lygoje yra trečia pagal neatremiamus padavimus (44 padavimai).

„Baigėme reguliarų sezoną su 19 pergalių ir 1 pralaimėjimu, bet mano užrašų knygutėje merginos laimėjo visas 20 rungtynių, nes tas vienintelis pralaimėjimas prilygsta pergalei. Šaunuolės! Jos padarė viską, ką turėjo padaryti, daugiau ir negalėčiau reikalauti“, - savo auklėtinėmis didžiavosi vyriausiasis treneris Saulius Matikonis.

„Komandos ir klubo vadovų dėka turime puikiai sukomplektuotą ekipą, tokia, kokią ir norėjau matyti sezonui artėjant į pabaigą ir kuri demonstruoja aukštos kokybės žaidimą. Prieš akis finalo aštuoneto varžybos, per tris dienas reikės sužaisti trejas rungtynes. Toks formatas yra labai sudėtingas ir sunku gerai rungtyniauti visas tris dienas prieš pajėgias varžoves. Tad mūsų tikslas bus tiesiog bandyti kuo geriau ir kokybiškiau sužaisti bei mėgautis savo žaidimu“, - pridūrė S. Matikonis.

Prieš lemiamas kovas „Achemos-KKSC“ gretas sustiprino į komandą grįžusi viena praėjusio sezono lyderių, pernai pripažinta geriausia Baltijos lygos blokuotoja Jevgenija Šipkova (Ukraina).

„Labai džiaugiuosi sugrįžusi žaisti į Lietuvą. Ne kiekvienas klubas galimybę dirbti su tokiu profesionaliu treneriu, kuris nuolat palaiko komandos dvasią ir visą savo energiją perduoda žaidėjoms. Jo vadovavimas, lyderystė leidžia merginoms jaustis patogiai tiek treniruotėse, tiek varžybose. Pati komanda labai darni ir stipri, orientuota į sėkmę ir pergales. Aš buvau nustebinta žaidėjų draugiškumo ir palaikymo, manau, tai didelis „Achemos“ privalumas“, - kalbėjo J. Šipkova.

„Achemos-KKSC“ vadovas Vidas Makauskas džiaugiasi tuo, kad komanda antrus metus iš eilės reguliarų sezoną baigia būdama pirma.

„Didelę reikšmę rezultatams turėjo komandos sudėties stabilumas, individualių žaidėjų tobulėjimas. Mūsų ekipoje surinktos tinklininkės, kurios sudaro Lietuvos nacionalinės rinktinės pagrindą. Turėdami tokius pasiekimus norėtume sulaukti Lietuvos tinklinio federacijos dėmesio ir pagalbos, nes ir komandos tęstinumo perspektyvos neramina.“

Kitai Baltijos lygoje žaidžiančiai Lietuvos ekipai Kauno „Heksai“ sezonas baigėsi ne taip sėkmingai. Savaitgalį kaunietės namuose 0:3 (14:25, 19:25, 20:25) nusileido Talino TTU ir 0:3 (10:25, 21:25, 25:27) „Kohila VK 0147 ir čempionate liko paskutinėje vienuoliktoje vietoje.

Kovo 13-15 dienomis Taline (Estija) vyks aštuonių geriausių komandų finalo turnyras, po kurio ir paaiškės šio sezono nugalėtojos ir prizininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją