Kaip pasakojo pats „Quick Step Floors“ komandai atstovaujantis M. Kittelis, stipraus smūgio alkūne į galvą jis sulaukė vos prasidėjus lenktynėms. Nors pats smūgio momentas vaizdo kamerų neužfiksuotas, įrašuose matyti kraujuojanti dviratininko galva.

„Astana“ komanda etapui dar nefinišavus ėmė aiškintis įvykio aplinkybes ir nustatė, kad A. Grivko oponentui iš tikrųjų smogė specialiai. Kazachstano ekipa nieko nelaukusi paskelbė, kad A. Grivko yra šalinamas iš lenktynių.

„Komanda labai atsiprašo M. Kittelio ir viso „Quick Step“ kolektyvo dėl neatleistino mūsų dviratininko elgesio“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė „Astana“.

Netrukus savo poziciją viešai išsakė ir komandos direktorius Alexandreris Sheferis, pripažinęs, kad jokių dvejonių dėl lenktyninko diskvalifikacijos nekilo.

„Etapas buvo labai sunkus, pūtė stiprus vėjas, lenktynininkai buvo nervingi. Viename iš įtemptų momentų ir neatlaikė A. Grivko nervai, jis nesuvaldė emocijų. Įvertinę situaciją mes esame priversti konstatuoti, kad tai buvo neleistinas ir nesportinis, nepriimtinas elgesys. A. Grivko yra šalinamas iš lenktynių, komandoje imsimės ir griežtesnių drausminių priemonių“, – tvirtino jis.

L'arcade en sang de Marcel Kittel. L'Allemand a-t-il reçu un coup ? #lequipeVELO

Plus d'infos : https://t.co/lVBR7OrCnK pic.twitter.com/VzXUyuSfau— la chaine L'ÉQUIPE (@lachainelequipe) February 2, 2017

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)