Tačiau pagrindinė kova prasidėjo, startavus tarptautinėms užskaitoms. Penkiamečių žirgų maršrute varžėsi pajėgiausi Lietuvos raiteliai Matas Petraitis, Andrius Petrovas, Irmantas Grikienis ir Aleksejus Timofejevas.

Jiems konkurenciją sudarė jaunasis Rusijos raitelis Jegoras Ščibrikas su dviem savo penkiamečiais žirgais. Sėkmingiausiai šįkart pasirodė A. Timofejevas su žirgu Ladylover, daugiau nei sekunde prajojęs greičiau ir be klaidų (20,46 sek) nei artimiausi jo konkurentai A. Petrovas (21,67 sek.) J. Ščibrikas (22,61 sek.).

Dar dramatiškesnė kova vyko 6-7 metų žirgų užskaitoje, kai laimėtoja Estijos raitelė Ebbe-Liisa Sonajalg su žirgu Fleuranse vos dešimtimis sekundės dalimis atitrūko nuo lietuvio Aivaro Bataičio (žirgas Ruby‘s). Duetai varžėsi greituminiame 125-130 cm aukščio konkūre.

Pavakare 130 cm aukščio greituminiame konkūre prasidėjusi kova tarp jaunystės, talento ir patyrusių raitelių įaudrino publiką. Tiek patyręs Nerijus Šipaila su dviem savo žirgais, tiek tarptautinėse arenose vis dažniau startuojantys Matas Petraitis ir A. Petrovas, o taip pat latvė Kristine Egle ir Estijos šių metų čempionas Paulas-Richardas Argusas, nesugebėjo joti ir tiksliai, ir greitai taip, kaip jaunoji Lietuvos raitelė Justina Rečiūnaitė su savo keturkoju partneriu Cormint De Lux.

Ši penkiolikmetė Lietuvos raitelė šventė pergalę, o jos laimėjimas sukėlė žiūrovų ovacijas. Pagrindinis 140 cm konkūras (akumuliatorius su jokeriu) tapo puikiu azartišku reginiu ir žiūrovams, ir dalyviams.

Šioje rungtyje startavo 21-as duetas, o po atkaklios kovos pergalę vėl šventė Lietuvos raitelis A. Timofejevas su žirgu Italo Van’t Dauwhof. Antroje pozicijoje liko M. Petraitis su Soli Deo Glorija ir A. Petrovas su Chelino.

Šeštadienį laukia raitelių startai 6-iose rungtyse.

Varžybos vyksta „Horsemarket“ jojimo bazėje Dargužiuose (Klaipėdos r.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)