Pažymėtina, kad šiose varžybose laisvosios programos metu atlikti trijų apsisukimų šuoliai pirmą kartą teisėjų buvo įvertinti pliusais. Toks įvertinimas jai padėjo pakilti iš 8 vietos (po trumpos programos) į pirmą ir net 6 taškais aplenkti Prancūzijos sportininkę Pauline Wanner, kuri po trumpos programos buvo pirma.

Deimantė laisvąją programą atliko be klaidų, kuri teisėjų buvo įvertinta tik pliusais. Tai jau trečioji šios talentingos sportininkės pergalė svarbiausiuose tarptautiniuose turnyruose šį sezoną.

Dar iki šių varžybų Deimantė demonstravo puikius rezultatus. Tarptautinėse
varžybose Varšuvoje D. Kizalaitė užėmė pirmą vietą tarp 46 sportininkių,
Dortmunde vykusiose varžybose „NRW Trophy“ buvo antra tarp 28 sportininkių.

Sezono pradžioje ji taip pat tapo tarptautinių varžybų Minske nugalėtoja, o kovo pradžioje vykusiose Vaikų pasaulio žiemos sporto žaidynėse iškovojo aukštą 4 vietą. Pastarosiose varžybose pirmas tris vietas užėmė Rusijos atstovės, o po Deimantės liko čiuožėjos iš JAV bei Kanados. Sportininkė surinko 99.58 balų ir pagerino savo asmeninį rezultatą.

Tokie rezultatai neatsitiktiniai. Šį sezoną čiuožėja nemažai laiko praleido Rusijos mieste Sankt Peterburge, kur treniravosi pas olimpinį čempioną Aleksejų Urmanovą. Rugpjūčio mėnesį Deimantei sukaks 14 metų ir kitą sezoną ji jau startuos jaunimo grupėje. Sportininkė galės dalyvauti pasaulio jaunimo čempionate bei pasaulio „Grand Prix“ etapuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)