Nuo devynerių sportuojantis daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių kudo ir kikbokso čempionas, „Swat“ turnyrų nugalėtojas taip pat papasakojo apie savo karjerą ir pasidalino ateities lūkesčiais.

– Su kokiais didžiausiais išbandymais susidūrei šiame sporte?

– Kiekvieną sykį lipti į ringą jau yra labai didelis išbandymas. Tačiau ypač gerai atsimenu kovą, prieš kurią reikėjo numesti 8 kg. Absoliučiai neturėjau jėgų, o jų reikėjo ne tik norint kovoti, bet dar ir pasiekti užsibrėžtą tikslą – laimėti.

– Ar pavyko tai padaryti?

– Manau, nesuklysiu sakydamas, kad didžiausias mano triumfas buvo laimėtas K-1 Europos čempionatas. Tai buvo svajonės įgyvendinimas ir įrodymas sau – aš viską galiu, net ir tada, kai atrodė, jog absoliučiai nebeturiu jėgų niekam. Negana to, šiame turnyre kovojau turėdamas kojos traumą.

– Ne paslaptis, kad prieš „KOK Hero's“ turnyrą daugiausia diskusijų kyla kalbant apie į ringą sugrįžtantį R. Morkevičių. Kokia tavo nuomonė?

– Na, pirmiausia pasakysiu, kad absoliučiai netoleruoju smurto gatvėse. Kovos menai auklėja ne taip, ir bet koks jėgos naudojimas viešose vietose yra priešingas tam, ko aš mokausi ir kaip mane ugdo treneris. Aš negaliu būti mušeika, tai būtų absoliutus savęs ir šio sporto kultūros negerbimas. Tačiau dėl Remigijaus mano nuomonė neutrali, visi gyvenime klysta, klydo ir jis. Aš žiūriu savęs ir man svarbus mano elgesys. O balsavimą internete pats sekiau ir mačiau, kokiu skirtumu jis pirmauja žiūrovų akyse. Jei jie nori leisti jam sugrįžti, aš neprieštarauju. Iš profesionalios pusės, man pačiam bus įdomu pamatyti, kaip jis kovos. Remigijus šiame sporte yra tikrai daug pasiekęs kovotojas.

– Ko pats tikiesi iš šio turnyro?

– Jaučiuosi pasiruošęs, man nesvarbu, su kuo kovosiu. Noriu parodyti savo profesionalumą. Svarbiausia, noriu, kad mano kova paliktų visiems įspūdį.

– Kokie tavo ateities planai?

– Į ateitį daug negalvoju, dabar pagrindinis tikslas – „KOK Hero's“ turnyras. O mano didžiausia svajonė yra turbūt tokia pati kaip ir kiekvieno kovotojo – kovoti tik aukščiausio lygio turnyruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)