Merginos Maskvoje ketvirtadienį 0:3 (12:25, 7:25, 6:25) neprilygo Rusijos tinklininkėms, tačiau jau kitą dieną 3:2 (26:24, 17:25, 25:22, 21:25, 15:9) įveikė Danijos rinktinę.

Rezultatyviausia Lietuvos jaunių merginų rinktinės gretose buvo Rūta Staniulytė, rungtynėse prieš ruses pelniusi 6, o prieš danes – 16 taškų. Vaikinų komandoje pasižymėjo Martynas Miliukas (15 taškų) ir Artūras Vincelovičius (14 taškų).

Vaikinai pirmąsias rungtynes Rovinjyje (Kroatija) penktadienį pradėjo pralaimėjimu 1:3 (25:16, 18:25, 20:25, 21:25) šeimininkų komandai.

Trenerių Vasilijaus Burakinskio ir Roberto Nekrašo vadovaujamos Lietuvos jaunių vaikinų rinktinės Europos jaunių čempionato G pogrupio varžybose dar laukia susitikimai su Italijos bei Ispanijos komandomis. Lijos Darandovienės ir Jūros Gricienės auklėtinės paskutines grupės rungtynes žais su Čekijos rinktine.

Iš viso varžybose dalyvauja po 31 nacionalinę jaunių vaikinų ir merginų rinktinę, kurios yra suskirstytos į 8 pogrupius. Į Europos jaunių čempionato finalo etapus Turkijoje ir Bulgarijoje pateks kiekvieno pogrupio nugalėtojai bei 3 geriausios antras vietas užėmusios rinktinės.

Lietuvos jaunių vaikinų rinktinės treneris Vasilijus Burakinskis: „Jeigu visada žaistume taip, kaip pirmame sete, galbūt ir Europos čempionais galėtume tapti. Vėliau paleidome iš rankų iniciatyvą, atsirado įtampa ir blogos emocijos kamuolio priėmime, kurios vėliau persidavė ir į kitas grandis. Pirmame sete daugelį taškų pelnėme sėkmingai paduodami kamuolį, tačiau vėliau to nepavyko padaryti. Pasipylus klaidoms kamuolio priėmime, atsirado daug surūgusių ir nelaimingų veidų. Jei mes iš klaidos nepasimokome, o ją neigiame, jai priešinamės, daug jėgų išeikvojame blogoms emocijoms ir jų nebelieka žaidimui“.

Matas Navickas, Lietuvos jaunių rinktinės jungiantis žaidėjas: „Turbūt pernelyg lengvai laimėjome pirmą setą ir per anksti patikėjome pergale, atsipalaidavome. Labai šlubavo kamuolio priėmimas, tai lėmė kitas problemas. Vėliau ir padavimai nepavyko taip gerai, kaip pirmame sete. Matysime, kaip mums seksis žaisti su italais“.

Kroatijos rinktinės vyriausiasis treneris Zvonimiras Bogdanovičius po rungtynių pasakojo: „Pirmame sete vaikinai be galo jaudinosi, tačiau antrame sete po truputį pradėjo grįžti tikėjimas, kad mes galime laimėti šias rungtynes. Komandos dvasia stiprėjo su kiekvienu pelnytu tašku, su kiekvienu setu ir mums pavyko nugalėti. Ateityje laukia sunkios rungtynės su stipriomis Ispanijos ir Italijos komandomis, bet mes labai stengsimės padaryti viską, kad mūsų sirgaliai liktų patenkinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją