Vienintelį įvartį mūsų šalies komandai pelnė Dovydas Laimutis (37 min.).

Lietuviai į vartus metė tik devynis kartus, o lenkai – 27.

Antrąją pergalę iškovojusi Lenkijos komanda tapo vienvalde turnyro lydere. Lietuvos rinktinės sąskaitoje – viena pergalė iš dviejų galimų.

Lietuviai trečiadienį žais su Ispanija, penktadienį – su Pietų Korėja, o šeštadienį – su Rumunija.

Turnyro nugalėtoja iškops į I diviziono B grupę.

Lietuvos jaunių rinktinė antradienį patyrė skaudų pralaimėjimą prieš lenkus, o po jo kalbinti Lietuvos rinktinės nariai tikisi, jog tai bus puiki patirtis komandai, kuri ir toliau atiduos viską siekdami pergalių.

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Dougas Boulangeris po mačo teigė, jog mes nebuvome tinkamai pasiruošę šiai akistatai.

„Sakyčiau, kad tai buvo puiki mokymosi patirtis mūsų vaikinams. Mes nesužaidėme gero mačo, nebuvome jam pasiruošę ir tai matėsi. Jei būtumėme įmušę kartą ar du mačo pradžioje, kai turėjome kiekybinių persvarų, rungtynės būtų visiškai kitokios, bet deja to šiandien neįvyko.“, – kalbėjo kanadietis.

Nors pirmajame kėlinyje aktyviau puolime žaidė lietuviai, jiems nepavyko pelnyti įvarčių, o kitus du kėlinius dominavo jau lenkai. Trenerio teigimu, to priežastis yra tai, kad komanda nustojo laikytis komandinio plano.

„Vaikinai nustojo žaisti pagal sistemą ir jie pradėjo priimti sprendimus taip, kaip žaisti patys. Žaidžiant su tokia komanda kaip Lenkija, kuri rungtyniavo labai gerai, to nutikti negali. Kiekvienas turi savo darbą atlikti maksimaliai gerai ir turime laikytis savo sistemos. Deja, bet šiuo klausimu šiandien mes visiškai nesilaikėme disciplinos.“

Prieš būsimą akistatą su ispanais treneris tikėjo savo rinktine bei jos atsitiesimo kitame mače.

„Mes ant ledo sugrįžime stipriai: padarysime savo namų darbus ir būsime pasiruošę. Per daug nesijaudinu: žinau, kad vaikinai parodys save ir atsities, nes mums to labai reikia.“

Po susitikimo komandai padėti dėl traumos negalintis Martynas Grinius teigė, jog šiandien lenkai buvo stipresni, tačiau pasiduoti dabar dar tikrai negalima.

„Rungtynės paliko visai neblogą įspūdį, komanda vis tiek kovojo iki pat galo, bet visada laimi stipriausi ir sekasi geriausiems. Todėl lenkai šiandien tikrai nusipelnė pergalės, bet aš esu įsitikinęs, kad vaikinai pasiruoš rytojaus rungtynėms, atsistatys ir dar parodys ką moką, nes čempionatas yra sudarytas iš 5 rungtynių ir kiekvienos iš jų yra aukso vertės, tad šiame čempionate dar gali visko įvykti“, – teigė rinktinės kapitono pareigas užėmęs ledo ritulininkas.

Peties operaciją iškentusiam puolėjui tenka stebėti komandos draugų žaidimą iš šalies, o jo paties teigimu, tai yra nauja, tačiau labai sunki patirtis.

„Stebėti mačus iš šono yra beveik neįmanoma, bet kažkaip aš laikausi. Tai irgi yra nauja patirtis ir traumos yra sporto dalis. Nieko negaliu pakeisti ir tiesiog visada širdimi palaikau visą komandą trenerius ir visą šalį. Tik apgailestauju, jog negaliu nieko padaryti ir negaliu padėti komandai, kad ir kaip to norėčiau“, – kalbėjo Suomijoje žaidžiantis puolėjas.

Jau rytoj rinktinės laukia akistata su ispanais, o M. Grinius yra įsitikinęs, kad rinktinė šiame mače parodys savo tikrąjį potencialą.

„Aš įsitikinęs, kad komanda per daug negalvos apie pralaimėjimą: diena buvo, diena praėjo, o rytoj laukia nauja diena ir naujas mačas. Tikiu, kad visi išeis susikaupę ir parodys, ką mes galime šiame čempionate.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)