Keturias dienas skraidę nuo 10 iki 19 val. pilotai, pasirodo, įkyrėjo vienam aviacijos nemėgstančiam, bet dėl neaiškių priežasčių aerodromo prieigose įsikūrusiam, gyventojui. Jis nesupranta, kad yra žmonių, kuriems būtent akrobatinio lėktuvo sukama programa skamba, kaip pati gražiausia muzika.

Matuoti momentinį lėktuvo „Extra 300 L“ variklio gaudimą būtų tas pats, kaip orkestro atliekamo kūrinio kadenciją laikyti triukšmu. Pagaliau, oponentas nesvarsto, kad bet kokie matavimai susideda ne iš vieno parametro ir jie seniai atlikti pagal nustatytus standartus ir pateikti savivaldybės puslapyje.

Be to, aerodromo 100 metų egzistencinis amžius, verčia kelti ir kitą filosofinį klausimą – kas pirmiau radosi: višta, ar kiaušinis? Įdomu, kaip tramdo pravažiuojančius traukinius gyventojai, pasistatę namus prie geležinkelio pervažų?

Patys lakūnai sakosi, kad techninės dienos metu kartais tenka daugiau pavargti prie lėktuvų nei skraidant. Technika iš tiesų patiria dideles jaunųjų asų apkrovas. Programos, kurių jie mokosi, yra pažengusiųjų (Advanced) lygio. Pasiekusieji šį lygį gali tikėtis galimybės žengti į vadinamą akrobatinio skraidymo olimpą, kuriame pilotai varžosi be apribojimų (Unlimited).

Žvelgiant iš šalies, galima įtarti, kad augantis jaunimas, kuris lėktuvu JAK-55 M jau brėžia pažengusiųjų kategorijos komplekso pirmas figūras, varžybose kėsinsis užlipti ant kulnų dabartiniams šalies čempionams Donaldui Bleifertui ir Eltonui Meleckiui, kurie skrenda gerokai platesnių galimybių lėktuvu Su-26 M.

Kvalifikacinės varžybos numatomos tame pačiame aerodrome iškart po stovyklos, birželio 13–14 dienomis. Kiekvienas iš sportininkų galės parodyti savo pirminį pasirengimo šalies ir tarptautinėms varžyboms lygį. Pagal kvalifikacinių varžybų rezultatus bus atrinkti sportininkai, kurie savaitę pailsėję galės dalyvauti aukščiausio lygio stovykloje vyksiančioje, birželio 19 d. Alytaus aeroklube.
Stovyklų iniciatorius ir organizatorius – Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Vytautas Galvonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją