Broliai Stankūnai (treneris Zigmantas Gudauskas) finale distanciją įveikė per 06:28,47 ir 00,48 sek. aplenkė Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionus pavienėje keturvietėje rumunus Dumitru-Alexandru Ciobica ir Floriną Lehaci.

Lietuvių įgula po 1500 metrų dar atsilikinėjo nuo tituluotų varžovų, tačiau per paskutinius 500 metrų spurtavo ir finišo liniją kirto pirmieji.

„Neturėjome, kur dingti – jei norėjome tapti čempionais, reikėjo „sukti“, kiek tik turėjome jėgų, – juokėsi liepos mėnesį pasaulio jaunimo pirmenybių sidabrą jau iškovoję broliai. – Ar esame patenkinti rezultatu? Žinoma, tai pats geriausias rezultatas, kokio tik galėjome tikėtis. Apie šį medalį svajojome ilgai – kiek sportuojame, tiek apie jį ir svajojome. Pagaliau pavyko tapti čempionais“.

Sulaukę klausimo apie artimiausius planus, broliai nusijuokė: „Poilsis, o jau kitais metais mėginsime tapti pasaulio čempionais“.


Kiek vėliau bronzos medaliais pasipuošė merginų porinės dvivietės irkluotojos Martyna Kazlauskaitė ir Dovilė Rimkutė (treneris Karolis Sunklodas).

Finale merginos distanciją įveikė per 06:58,44. Greitesnės buvo auksą iškovojusios graikės Evangelia Anastasiadou ir Evangelia Fragkou (06:55,94) ir antra vietą užėmusios rumunės Cristina Druga bei Alexandra Ungureanu (06:57,10).

„Esame labai patekintos, bet finišuoti galėjome ir geriau“, – po medalių įteikimo ceremonijos nusijuokė merginos.

A finale startavusi vaikinų porinė dvivietė – Paulius Černevičius ir Domantas Maročka (treneris Tomas Valčiukas) – distanciją įveikė per 06:30,34 ir finišavo penkta. Čempionais tapo Didžiosios Britanijos jaunieji irkluotojai Nathanas Hullas ir Callumas Dixonas, sidabrą iškovojo graikai Iasonas Exarchou ir Christosas Stergiakas, bronza pasipuošė Baltarusijos atletai Ivanas Brynza ir Jagoras Šliupski.

Vaikinų pavienė keturvietė – Benas Volkovas, Valdas Venckus, Rokas Jakubauskas ir Titas Mašanauskas (treneris Vygantas Viršilas) – B finale distanciją įveikė per 06:14,53 ir finišo liniją kirto penkti. Galutinė pozicija Europos pirmenybėse – 11 vieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)