Savo artimiausią varžovą lietuvis aplenkė net 10 sekundžių.

Anot jaunuolio trenerio Romo Bertulio, tai – antras pagal reikšmę Luko pasiektas rezultas. Praėjusių metų gruodžio 8 dieną L. Veržbickas Kanzaso valstijoje įvykusiame JAV jaunimo "Junior Olympic Cross Country” bėgime savo amžiaus grupėje iškovojo pirmąją vietą.

Anksčiau talentingas bėgikas buvo laimėjęs pirmąsias vietas Ilinojaus ir regioninėse varžybose bei užėmęs aukštas vietas kitose atletikos varžybose.

Vakarai.us skambutis čempioną kartu su treneriu užklupo pakeliui iš Šarlotės miesto į namus Naujajame Lenokse (Ilinojus). Kaip pabrėžė R. Bertulis, paskutiniu metu Lukas intensyviai ruošėsi net dvejom varžyboms vienu metu.

Prieš savaitę bėgikas laimėjo Hy-Vee triatloną Des Moineso (Ajowa) mieste. L. Veržbickas rungėsi elitinėje jaunuolių grupėje.

Pats Lukas, kaip visuomet, buvo kuklus. "Prieš varžybas mano laikas buvo trečias, taip kad visko galėjo būti”, - paklaustas, ar tikėjosi laimėti, sakė vaikinas.

Pasak jo, artimiausi planai – dalyvavimas JAV triatlono čempionate. "Šiemet būtinai reikia jį laimėti, dar nesu laimėjęs triatlono”, - kalbėjo L. Veržbickas.

Kaip sakė R. Bertulis, visų pirma L. Veržbickas yra triatlonininkas. Būtent šioje sporto srityje ir tikimasi didžiausių pasiekimų ateityje.

"Dalyvaujame kituose bėgimuose tik treniruotė, nes juk bėgimas – viena triatlono rungčių”, - teigė treneris.