Japonijos sumo asociacija paskelbė, kad nuo šios viruso sukeltų komplikacijų mirė 28-erių sumo imtynininkas Shobushi, kurio tikrasis vardas yra Kiyotaka Suetake. Informuojama, kad nustojo funkcionuoti dalis imtynininko organų.

Pirmuosius ligos simptomus japonas pajuto dar balandžio 4-ąją, kai jo kūno temperatūra šoktelėjo iki 38 laipsnių. Pradžioje dėl negalavimų jis buvo konsultuojamas telefonu, tačiau netrukus, pablogėjus būklei, sportininkas paguldytas į ligoninę.

Atlikus tyrimą balandžio 10-ąją jam buvo diagnozuotas koronavirusas. Imtynininko sveikata toliau nuolat prastėjo, o po 9 dienų jis pradėjo kosėti krauju ir atsidūrė intensyvios terapijos skyriuje. Visgi daugiau nei mėnesį trukusią kovą su virusu K. Suetake pralaimėjo.

„Aš galiu tik įsivaizduoti, kaip sunku buvo kovoti su liga daugiau nei mėnesį. Tačiau kaip imtynininkas jis tai kentėjo drąsiai ir su virusu grūmėsi iki pabaigos“, – sakė sumo asociacijos atstovas Hakkkaku.


Praėjusį mėnesį koronavirusas buvo nustatytas dar 5 Japonijos sumo imtynininkams. Anot „Yomiuri News“ pranešimo, artimiausiu metu koronaviruso testai bus atlikti maždaug 1000 sumo asociacijos narių. Tai bus stambiausias testavimas tarp visų Japonijos sporto šakų federacijų.

Japonijoje oficialiai yra diagnozuota beveik 16 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atveju. Mirė 657 žmonės. Kaip anksčiau šią savaitę skelbė „Reuters“, Tokijo ligoninėse šiuo metu yra užimta 90 proc. COVID-19 pacientams skirtų lovų, laisvų jų liko tik kiek daugiau nei 150.

Tuo metu Rusijoje nuo kornaviruso sukeltų komplikacijų mirė 68-erių imtynių treneris Magomedas Aliomarovas. Jis buvo vyriausiasis šalies moterų imtynių rinktinės specialistas – vyras mirė Machačkaloje.

Kaip informavo Rusijos imtynių federacija, paskutines dienas vyras praleido ligoninėje, kvėpavo padedamas plaučių ventiliavimo aparato.

Anksčiau M. Aliomarovas yra dirbęs ir Azerbaidžano imtynių rinktinėje, buvo šios šalies imtynių federacijos viceprezidentu. Rusijos moterų rinktinės treneriu jis dirbo nuo 2019-ųjų vasario.

Rusijoje užsikrėtimų koronavirusu skaičius auga itin sparčiai ir yra perkopęs 242 tūkst. Šalyje nuo šio viruso ir jo sukeltų komplikacijų jau mirė per 2200 asmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)