„Tikrai judėsime pirmyn nepriklausomai nuo koronaviruso pandemijos eigos. Turime nebediskutuoti apie tai, ar rengsime olimpines žaidynes, tačiau – kaip rengsime. Galvokime apie naujovišką olimpiadą šia proga“, – susitikime su olimpiados organizatoriais ir Japonijos valdančiosios partijos nariais sakė Y. Mori.

Olimpiados organizatoriai ir Vyriausybės pareigūnai šiuo metu tvirtina, kad žaidynės gali būti surengtos saugiai, nepaisant augančio COVID-19 atvejų skaičiaus pasaulyje ir pačioje Japonijoje.

Antradienį mėnesiui buvo pratęsta nepaprastoji padėtis Japonijoje, kuri buvo įvesta dėl koronaviruso protrūkio šalyje.

Trečiadienį organizatoriai turėtų pristatyti, kaip bus užkertamas kelias olimpinėse žaidynėse plisti koronavirusui. Pernai turėjusios vykti žaidynės atidėtos iki šių metų, tačiau net 80 proc. japonų mano, kad žaidynes dėl koronaviruso pavojaus reikėtų dar kartą atidėti arba visai atšaukti.

Organizacinio komiteto teigimu, nė viena iš šių galimybių nėra svarstoma. Organizatorių poziciją palaiko ir Tarptautinis olimpinis komitetas bei atletai visame pasaulyje.

Planuojama, kad olimpiada vyks nuo liepos 23-osios iki rugpjūčio 8 dienos, o paralimpinės žaidynės – nuo rugpjūčio 24-osios iki rugsėjo 5 dienos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)