26-erių sportininkas nubaustas dėl elitiniams šalies sportininkams valstybės nustatytų elgesio taisyklių pažeidimų – nesantuokinių santykių.

Pasklidus žiniai apie D. Seto neištikimybę žmonai, plaukikas pasitraukė iš savo šalies olimpinės plaukimo rinktinės kapitono pareigų.

Anot Japonijos nacionalinio transliuotojo NHK, cituojančio šalies plaukimo federaciją, D. Seto dėl sportininko vardo diskreditavimo suspenduojamas iki šių kalendorinių metų pabaigos. Tiesa, kitų metų vasarą Tokijuje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse dalyvauti jis turėtų galėti.

D. Seto 2019-aisiais pasaulio čempionate laimėjo aukso medalius 200 ir 400 m plaukimo kompleksiniu būdu rungtyse. 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 400 m plaukimo kompleksiniu būdu distancijoje jis iškovojo bronzą.

„Aš labai atsiprašau dėl savo neatsakingo elgesio, kuris sugriovė mano šeimos pasitikėjimą. Labai tikiuosi atleidimo ir supratimo – tikiuosi, kad ateityje ir toliau būsiu pripažįstamas kaip plaukikas“, – cituojamas nubaustasis D. Seto.

D. Seto su žmona augina dvi dukras. Šiais metais jis įsipainiojo į skandalą, kai buvo užfiksuotas viešbutyje susitikinėjantis su kita moterimi. Plaukikas viešai pripažino savo neištikimybės faktą ir atsiprašė, tačiau šalies plaukimo federacija jį iki 2020-ųjų pabaigos nušalino nuo bet kokių sportinių varžybų ir viešai diskreditavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)