„Tikiuosi, ten ji plauks greičiau nei Londone. Kiek greičiau – negali žinoti, kadangi kalbame apie Rūtą. Sprendžiant iš to, ką matau per treniruotes, dabar ji yra dar stipresnė fiziškai, todėl pasiekti geresnį rezultatą nei olimpinėse žaidynėse yra tikrai įmanoma. O ar to pakaks pelnyti medalį, priklausys ir nuo kitų plaukikių pasirodymo“, – teigė Lietuvoje šiuo metu viešintis J. Ruddas.

Pasak jo, artimiausias testas Plimute gyvenančios R. Meilutytės laukia šį savaitgalį vyksiančiose Pietų Anglijos pirmenybėse, birželį sportininkė taip pat ketina dalyvauti varžybose Monake ir Barselonoje.

Po liepos 19 – rugpjūčio 4 dienomis vyksiančio pasaulio čempionato R. Meilutytė neskubės ilsėtis ir dar startuos planetos jaunių (iki 17 metų) pirmenybėse, kurios rugpjūčio 26-31 d. bus surengtos Dubajuje (JAE).

Trenerį sudomino krepšiniu

Į Kauną J. Ruddą šią savaitę atvedė tarptautinis plaukimo trenerių seminaras, kuriame R. Meilutytės treneris antradienį skaitė savo pranešimą.

Atlikęs savo užduotį specialistas atgal į Didžiąją Britaniją neskubėjo ir ruošėsi antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje stebėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

J. Ruddas jau lankėsi krepšinio varžybose olimpiniame Londone – tuomet jį į mačą tarp Lietuvos ir JAV rinktinių nusivedė vaikystėje krepšinio treniruotes lankiusi R. Meilutytė. Kaip pasakojo treneris, tąsyk rungtynės jam labai patiko, tik laimėti jas, J. Ruddo žodžiais, turėjo ne amerikiečiai, o lietuviai.

Į Plimutą J. Ruddas išskris trečiadienį ryte.
Jonas Ruddas

Pasisėmė patirties

Tarptautiniame plaukimo trenerių seminare Kaune dalyvavo per 120 plaukimo ir kitų sporto šakų specialistų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Seminare be J. Ruddo paskaitas skaitė vienu geriausių Europoje ortopedų-traumatologų laikomas profesorius Rimtautas Gudas, Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė, LSMUL gydytoja Aušra Piktuižytė, apžvelgusi sportininkų mitybos ypatumus bei maisto papildų vartojimo niuansus.

„Gauti informacijos iš skirtingų šaltinių – ir trenerių, ir sporto mokslų atstovų – yra didžiulis žingsnis specialistams. Lietuvos plaukimo pasaulyje vyksta daugybė gerų dalykų, tiesiog labai svarbu treneriams dalytis informacija“, – sakė J. Ruddas po seminaro.

Vienas iš Lietuvos plaukimo rinktinės trenerių neslėpė pasitenkinimo ir dideliu dalyvių skaičiumi.

„Puiku pamatyti daugiau nei 100 trenerių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos bei Estijos. Tikiuosi, kad šios dienos informacija bus naudinga kasdieniame jų ir jų auklėtinių darbe“, – sakė J. Ruddas.

„Šis seminaras – pirmasis, bet tikrai ne paskutinis. Tikime, kad tokie renginiai padės ugdyti Lietuvos sportininkų meistriškumą. Malonu, kad mūsų pakviestus lektorius labai aukštai vertina ir kaimyninių šalių specialistai“, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)