Jis įsitikinęs, kad 17-metė sugebės sėkmingai laviruoti tarp Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių ir Europos plaukimo čempionato Berlyne, kurie vyks tuo pačiu metu. Olimpinė ir pasaulio čempionė būtent šių varžybų medalių dar neturi.

„Kai vyks kitos jaunimo olimpinės žaidynės, Rūta jau bus per sena joms“, – pažymėjo J. Ruddas Plymuto leidiniui „The Herald“.

R. Meilutytė pirmiausiai vyks į Nandzingą ir dalyvaus 50 m ir 100 m plaukimo krūtine ir 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyse. Tokiose pačiose rungtyse ji varžysis ir Europos čempionate.

Jaunimo olimpiada prasideda šį šeštadienį, o Europos čempionate plaukikai rungsis nuo rugpjūčio 18 iki 24 d. Dėl to, kad varžybos susikerta, R. Meilutytei neliko kitos išeities, kaip tik mėginti suspėti visur.

„Mes keturias dienas varžysimės Kinijoje, o tada bus 48 valandos atsigavimui ir kelionei į Berlyną. Rūta plauks per paskutiniąsias dvi Europos čempionato dienas. Tai savotiška loterija, bet mes žinome, kaip greitai Rūta atsigauna po kelionių. Be to, atsigauti galima ir lėktuve, jei gauni geras vietas“, – sako lietuvės treneris.

Dalyvavimas šiose dvejose varžybose yra dalis R. Meilutytės pasiruošimo 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadai.

„Aš tikrai nestatyčiau prieš, kad ji laimės abu čempionatus“, – neabejoja J. Ruudas. Jo teigimu, sėkmingas R. Meilutytės ir jos komandos draugų pasirodymas Nandzinge ir Berlyne būtų tarsi saldus glajus ant įspūdingo sezono pyrago viršūnės.

Į Nandzingą iš „Plymouth Leander“ klubo, kuriame treniruojasi ir R. Meilutytė, taip pat keliaus britė Charlotte Atkinson ir Julie Meynen iš Liuksemburgo. O Berlyne rungsis britai Benas Proudas ir Shauna Lee bei lietuvė Eva Gliožerytė.