Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko, kaip ir anksčiau, tik teigiamai atsiliepė apie savo tautietę ir tikino, kad ji yra idealaus sportininko pavyzdys.

„Su Julija atsitiko pats didžiausias nesusipratimas, koks tik gali nutikti profesionaliame sporte. Labai gaila, bet už tokį nesusipratimą taip pat baudžiama. Mano manymu, Julija – sportininko idealas pagal taisyklių ir normų laikymąsi. O tai, kas įvyko, neturėjo jokios įtakos jos rezultatams. Tikiuosi, kad po tokios apmaudžios klaidos Julija dirbs ir treniruosis su dar didesne motyvacija bei pasieks dar geresnius rezultatus nei iki šiol“, – teigė V. Mutko.

Jis taip pat paviešino J. Jefimovos pranešimą, kuriame rusė pareiškė, kad visus apdovanojimus, atimtus iš jos dėl šios istorijos, ji susigrąžins 2015 m. pasaulio čempionate Kazanėje.

Toks jos pažadas – rimtas pavojaus signalas pagrindinėms konkurentėms, tarp kurių, be jokio abejonės, yra ir 17-metė Lietuvos plaukimo žvaigždė Rūta Meilutytė.

V. Mutko savo ruožtu pridūrė, kad Sporto ministerija visokeriopai palaikys ir padės J. Jefimovai planetos pirmenybėse namuose.

J. Jefimova, kuri iš viso neteko net penkių medalių (keturių aukso ir vieno sidabro), 2013 metų pabaigoje laimėtų Danijoje, į baseiną galės grįžti 2015 metų vasario 28 dieną. Ji atsisakė B mėginio rezultatų tyrimo ir sutiko su FINA sprendimu bei galės startuoti 2015 m. liepos 24 – rugpjūčio 9 d. Kazanėje vyksiančiame pasaulio plaukimo čempionate.
Julija Jefimova

Primename, kad J. Jefimovos dopingo testas buvo teigiamas 2013 metų spalio mėnesį tarpvaržybinių laikotarpiu Los Andžele, JAV. Rusijos plaukikė tuo metu ruošėsi tarptautinės varžyboms 25 metrų ilgio baseine. Jos organizme buvo aptiktas draudžiamas preparatas – dehidroepiandrosteronas (DHEA).

J. Jefimova 2013 metų gruodį Herninge, Danijoje, vykusio Europos plaukimo čempionato trumpame (25 metrų) baseine moterų 50 metrų plaukimo krūtine rungties finale 0,06 sek. aplenkė R. Meilutytę ir iškovojo aukso medalį. Tiesa, šis Rusijos atstovės rezultatas anuliuotas ir pergalė atiteko lietuvei, kuri įveikė rusę ir triumfavo 100 m krūtine rungtyje bei 100 m kompleksiniame plaukime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)