„Jokia tarptautinė organizacija iki šiol neatsiprašė už tai, kas įvyko. Mes dabar konsultuojamės su teisininkais. Tarp jų ir su amerikiečių. Svarstome galimybę pateikti ieškinį tam, kad gautume kompensaciją už buvusius įvykius“, – sakė A. Mitkovas.

Rio olimpiadoje J. Jefimova iškovojo sidabro medalius 100 ir 200 metrų plaukimo krūtine rungtyse.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) rugpjūčio 6 d. leido J. Jefimovai dalyvauti Rio žaidynėse. Rugpjūčio 4 d. Sporto arbitražo teismas (CAS) pripažino, kad TOK sprendimas diskvalifikuoti rusę dėl nuolatinio dopingo vartojimo prieštarauja taisyklėms.

2014 metų gegužę J. Jefimova buvo 16-ai mėnesių diskvalifikuota dėl anabolinių steroidų vartojimo. 2016 metų kovą ji vėl buvo pagauta vartojusi draudžiamą preparatą meldoniumą. Vėliau kaltinimai sušvelnėjo dėl, neva, normos neviršijusio dopingo kiekio J. Jefimovos organizme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)