L. Vanagienės tikinimu, „Lietuvai 14-a vieta pasaulio čempionate reiškia labai daug, nes D. Stagniūnas su buvusia partnere Katherine Copely 2009-ais Los Andžele užėmė 14-ą vietą ir iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes. Tai buvo ketverių metų darbo rezultatas, o dabar - dešimties mėnesių. Man regis, tai yra fantastika“.

Pasaulio čempionatą Maskvoje stebėjo ir Povilas Vanagas. Su Margarita Drobiazko dusyk Europos (2000 ir 2006 metais) ir sykį pasaulio pirmenybėse (2000) bronzą iškovojęs ledo šokėjas šįkart laikė špygą už I. Tobias ir D. Stagniūno sėkmę.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ paklaustas, kokį įspūdį paliko Lietuvos poros startai planetos pirmenybėse, P. Vanagas atsakė, jog jie iškart įsiveržė į pasaulio elitą.

„Pasaulio čempionate debiutavusiai naujai porai 14-a vieta - nuostabus rezultatas, tikrai nesitikėjau, kad tiek pavyks. Įprastai naujos poros kyla lėčiau, per metus pakildamos po kokias tris pozicijas, o mūsiškai iškart užkopė aukštai ir kitais metais jie iškart galės varžytis finale - nebereikės laužyti psichologinių barjerų čiuožiant atrankos varžybose. Todėl drąsiai sakau jiems: „pirmyn, Deividai, pirmyn, panele Tobias“, - P. Vanago šiltus žodžius apie Lietuvos ledo šokėjų porą cituoja „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)