20-metė I. Tobias ir 26-erių D. Stagniūnas fantastiškai atliko trumpąją programą pagal Shakiros muziką. Ją teisėjai įvertino 59,66 balo. Tai – geriausias Lietuvos šokėjų asmeninis rezultatas už trumpąją programą karjeroje. Iki šiol jų geriausias pasiekimas buvo 53,16 taško.

Po trumposios programos pirmauja praėjusių metų Europos vicečempionai Rusijos duetas Jekaterina Bobrova ir Dimitrijus Solovjevas (65,06). Čempionų titulą ginantys prancūzai Nathalie Pechalat ir Fabian‘as Bourzat‘as kol kas žengia antri (64,89). Trečia – kita Rusijos pora - Jekaterina Riazanova ir Ilja Tkačenko (61,34).  Beje, 25-erių I. Tkačenko – buvęs I. Tobias partneris.  

Lietuvos atstovus dar lenkia Didžiosios Britanijos šokėjai Penny Coomes ir Nicholas Buckland‘as (59,78). Už Lietuvos čiuožėjų nugarų po trumposios programos liko stiprios Rusijos ir Italijos poros.

Kas taps Europos ledo šokių čempionais, paaiškės vėlų penktadienio vakarą. Ledo šokių varžybose dalyvauja 20 duetų. Antrą sezoną kartu šokantys I. Tobias ir D. Stagniūnas praėjusių metų Europos pirmenybėse užėmė 12-ą vietą. Praėjusį spalį šokėjai nudžiugino „Grand Prix“ dailiojo čiuožimo varžybose „Skate America“ iškovoję bronzos medalius.

Lietuvos pora treniruojasi JAV pas vienus geriausių dailiojo čiuožimo specialistų Mariną Zujevą ir Igorį Špilbandą.

DELFI primena, kad 2000 ir 2006 m. Europos čempionato bronzos medaliais pasipuošė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją