Bandydama pažaboti koronaviruso pandemiją, Italija apmirė. Šalyje uždaromos parduotuvės, neveikia restoranai, mokyklos, nutraukti žymiojo Venecijos karnavalo renginiai, sustabdyti čempionatai, kitos varžybos.

Tačiau Lietuvos irkluotojų, besirengiančių svarbiausioms metų varžyboms, koronavirusas neišgąsdino: pagal suplanuotą šiemetinį treniruočių ciklą kovo 5 d. jie dviem grupėmis išvyko į treniruočių stovyklas Italijoje ir Graikijoje.

Italijoje, Sabaudijos miestelyje, treniruojasi kandidatai į porinę keturvietę, 2017 m. pasaulio čempionai Martynas Džiaugys, Aurimas Adomavičius, Rolandas Maščinskas ir Dovydas Nemeravičius bei Dominykas Jančionis ir Žygimantas Gališanskis. Su irkluotojais dirba Kęstutis Keblys ir Karolis Sunglaudas.

Graikijoje irkluoja Saulius Ritteris, Ieva Adomavičiūtė, Milda Valčiukaitė, Giedrius Bieliauskas, Viktorija Senkutė ir Lina Šaltytė-Masilionė.

Treniruočių stovykla Graikijoje numatyta iki kovo 29 d., o Italijoje gali ir sutrumpėti, nes mūsų šalies Vyriausybė šiandien paskelbė apie nuo kitos savaitės nutraukiamus skrydžius iš Italijos į Lietuvą.

„Graikijoje kol kas niekuo negalime skųstis. Palaikau ryšį su Italijoje besitreniruojančiais mūsų irkluotojais, pas juos irgi viskas ramu, vyksta treniruotės. Mūsų porinio irklo meistrai Italijoje treniruojasi Sabaudijos miestelio, esančio už kelių šimtų kilometrų nuo Romos, viename populiariausių irklavimo centrų Europoje. Atšaukus Pasaulio taurės pirmo ir antro etapų varžybas, kurios turėjo vykti Italijoje, gerokai susijaukė mūsų pasirengimo planai. Niekas neaišku ir dėl Europos čempionato Lenkijoje, paskutiniosios olimpinės atrankos varžybų Šveicarijoje. Kovo 17 d. Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) priims kažkokį sprendimą dėl Europos čempionato ir papildomos atrankos“, – sako M. Masilionis.

Rinktinės vyr. treneris šios informacijos nekantriai lauks ir, ja vadovaudamasis, koreguos tolesnį rinktinės pasirengimą.

Tarptautinė irklavimo federacija dėl koronaviruso pandemijos jau atšaukė 2020 m. Tokijo paralimpiados atrankos varžybas Italijoje, kur planavo startuoti Lietuvos paralimpietis Augustas Navickas.

„Daugelyje šalių koronaviruso chaosas tikrai didelis. Tarkime, Baltarusijos sportininkams pasakyta, jeigu jie sugrįžta iš kitų šalių, tai visiems iš karto taikomas poros savaičių karantinas. Koronavirusas smarkiai sujauks sportą. Tačiau mes galime tik džiaugtis, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu galime treniruotis“, – sako M. Masilionis.

Dviejų savaičių karantinas, priklausomai nuo šalių, iš kurių grįžta Lietuvos piliečiai, privalomas arba rekomenduojamas ir mūsų šalyje. Tad iš Italijos grįžę Lietuvos irkluotojai 14 dienų turės užsidaryti namuose.