Itin didelio ažiotažo sulaukusioje dvikovoje titulą apgynė I. Adesanya, įspūdingai nokautavęs savo varžovą antrojo raundo pabaigoje.

Tai buvo vos trečias kartas UFC istorijoje, kai dėl titulo kovėsi du pralaimėjimų neturintys atletai. 29-erių P. Costa patyrė pirmąjį pralaimėjimą po 13 pergalių.

Bene didžiausią karjeros iššūkį atlaikęs 31-erių I. Adesanya turi jau 20 pergalių ir nė vieno pralaimėjimo.

Nuolat spyriais varžovą skriaudęs čempionas dominavo visos kovos metu ir neleido brazilui naudotis savo stiprybėmis – džiu-džitsu meistras P. Costa neturėjo šansų kovoti parteryje.

Tuo metu I. Adesanya pademonstravo, jog ne veltui specialistai jį vadina vienu geriausių visų laikų UFC kikboksininkų.

Iš Nigerijos kilęs Naujosios Zelandijos kovotojas antrojo raundo viduryje prakirto varžovo antakį, o netrukus ir pabaigė darbą laimėdamas techniniu nokautu.

Nors I. Adesanya neįprastai sau ramiai atėjo į narvą prieš kovą, savo ekstravagantiškumą kovotojas demonstravo po pergalės – šoko, keikėsi bei šaukė į kamerą.

Prieš kovą varžovai bendravo itin priešiškai, tačiau pergalę iškovojęs čempionas po akistatos priėjo padėkoti P. Costa už kovą ir pirmą kartą paspaudė jam ranką.

I. Adesanya nori, kad kitu jo oponentu taptų Jaredas Cannonier. Tiesa, šis patyręs 36-erių amerikietis pirma turės įveikti buvusį čempioną Robertą Whittakerį, su kuriuo kausis spalio 24-ąją.

Jungtinių Arabų Emyratų Jaso saloje surengtame „UFC 253“ turnyre įvyko ir dar viena titulinė kova – dėl pussunkio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržo. Joje Janas Blachovičius taip pat antrajame raunde nokautavo amerikietį Dominicą Reyesą bei tapo antruoju visų laikų UFC čempionu iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)