Sekmadienį, gegužės 13 dieną, Trakų centre sportininkai galės išmėginti savo jėgas klasikinėje pusmaratonio (21,097 km) ir 10,5 km distancijose, varžybų programoje yra 5 km nuotolis, o jaunieji bėgikai varžysis Trakų gatvėse 1 km nuotolyje.

„Eurovaistinės Trakų pusmaratonyje“ kasmet vyksta ir itin azartiškas tėvelių bei mamų, stumiančių vaikiškus vežimėlius, 1 kilometro bėgimas – ši tradicija išliks ir šiemet. Beje, tėveliai, atvykę į bėgimo šventę su savo atžalomis, vaikus galės palikti renginio vietoje veiksiančiame vaikų darželyje“ tokią idėją „Eurovaistinės Trakų pusmaratonį“ organizuojanti asociacija „Sporto renginiai“ pasiūlė bene pirmoji Lietuvoje, ir šis sprendimas tapo itin populiarus: mamos ir tėčiai gali varžytis bėgimo distancijose, kol jų atžalas prižiūri kvalifikuotos auklės.

Nors šiltuoju metų laiku Trakuose svečių nestinga, šio rajono merė Edita Rudelienė pažymi, kad būtent bėgimo varžybos tampa savotišku vasaros sezono atidarymu.

„Trakų pusmaratonis yra vienas svarbiausių vasaros sezono pradžios renginių. Džiaugiamės, kad pusmaratonis pritraukia vis daugiau įvairaus amžiaus dalyvių tiek iš Lietuvos, tiek iš kitų šalių. Tai puiki sporto šventė ir miestelėnams, ir mūsų svečiams. Tad nuoširdžiai kviečiu į senąją sostinę Trakus – čia laukia sklidini ežerai gerų emocijų“, – teigia E. Rudelienė.

Šalia ežero nusidriekusi bėgimo trasa ir beveik visą laiką varžybų metu matoma Trakų pilis traukia užsieniečius: bėgikai iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Norvegijos, Čekijos, JAV bei kitų šalių šiemet taip pat stos prie starto linijos.

„Eurovaistinės Trakų pusmaratonyje“ visada gausi būna Baltarusijos bėgikų delegacija – kaimyninės šalies atletus vilioja ne tik nepakartojama trasa, bet ir solidūs prizai ištvermingiausiems bėgikams. Pavyzdžiui, 2017 metais vyrų grupėje visas tris vietas ant garbės pakylos užėmė būtent Baltarusijos sportininkai – Jurijus Kapterovas, Igoris Teteriukovas ir Genadijus Verchavodkinas. Šiemet jie irgi pasiruošę diktuoti tempą pirmose rimtose šių metų varžybose. Moterų grupėje su viešniomis žada konkuruoti olimpietė Vaida Žūsinaitė.

Vis dėlto didžioji dalis bėgikų Trakuose nekovos dėl pagrindinių prizų – mėgausis gera nuotaika, po finišo džiaugsis kiekvienam dalyviui teksiančiais unikalaus dizaino bėgimo medaliais, o pasirinktą nuotolį turbūt įveiks su savo kolegomis. Šiemet organizatoriai sulaukė daug verslo įmonių bei organizacijų komandų paraiškų. Panašu, kad sveika gyvensena ir rūpinimasis savo širdies sveikata tampa įpročiu vis daugiau mūsų tautiečių.

„Bėgimas daugeliui žmonių jau tampa įprastu ir neatsiejamu nuo geros savijautos bei stiprios sveikatos. Tai tikrai džiugina. „Eurovaistinės“ komanda šiemet taip pat aktyviai prisijungs prie bėgikų. Sekmadienį Trakuose startuos daugiau nei pusantro šimto darbuotojų ir jų šeimos narių. Bet tuo pačiu šventėje visus aktyviai kviesime pasitikrinti kraujospūdį, atlikti tinkamą apšilimą, paruošti organizmą krūviui. Svarbiausiam organizmo varikliui – širdžiai, lietuviai vis dar skiria per mažai dėmesio, tad labai tikimės paskatinti žmones pasirūpinti sveikata ir sportuoti sveikai“, – sako „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Beje, apšilti prieš startą šiemet bus galima traukinyje. „Lietuvos geležinkeliai“ sekmadienio rytą kvies iš sostinės į Trakus vykti ne automobiliu, o traukiniu – čia numatyta surengti ir apšilimą varžybų dalyviams. Apšilimą sau įprastoje vietoje tikriausiai pasirinks ir vis gausesnis Trakų rajono bėgikų būrys: jeigu pirmaisiais varžybų metais trakiškiai moksleiviai rinkdavosi tik trumpiausius nuotolius, tai dabar dalyvių sąraše Trakų miesto ir rajono gyventojų kur kas daugiau – ir jie pasiryžę įveikti įvairias „Eurovaistinės Trakų pusmaratonio“.

Registruotis į šeštąjį „Eurovaistinės Trakų pusmaratonį“ dar galima – kviečiame jungtis prie dalyvių būrio. Numerius bėgikai nuo ketvirtadienio galės atsiimti „Sport Point“ parduotuvėje Vilniuje, J. Jasinskio g. 14A, o šeštadienį ir sekmadienį iki starto – Trakuose.

„Eurovaistinės Trakų pusmaratonis“ – tai ne tik bėgimas: jeigu nesate pasirengę ilgesniam nuotoliui, atvykite pasižiūrėti ir palaikyti savo kolegų arba artimųjų. Visą dieną varžybų vietoje vyks edukaciniai užsiėmimai, įvairios greičio pramogos, tad nuobodžiauti tikrai nebus kada. Bet svarbiausia, kad šis bėgimas jus tikrai užkrės pozityvumo, sveikesnio požiūrio ir noro įveikti iššūkius virusu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)