Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Vilmantas Liorancas sako, kad toks „Badminton Europe“ sprendimas suteiktų didelį proveržį ne tik Lietuvos badmintonui, bet ir visam šalies sportui, o Vilniaus vardą įrašytų į Europos profesionalaus sporto žemėlapį.

Kovoja ir su Talinu

„Galimybė turėti Europos badmintonininkų rengimo centrą Vilniuje yra išskirtinė. Pas mus treniruotis būtų siunčiami būsimi olimpiniai čempionai, o susidomėjimas badmintonu tikrai išaugtų ir mūsų šalyje. Juk ne kasdien aukščiausio lygio tarptautinės sporto organizacijos susidomi Lietuva, kaip potencialiu vienos ar kitos sporto šakos infrastruktūros centru, o dabar tai gali tapti realybe. Turime visiškai naują, šiuolaikišką sporto centrą su aštuoniomis badmintono aikštelėmis po stogu, kuriam, manau, tikrai būtų didelė garbė priimti aukščiausio lygio sportininkus“, – sako V. Liorancas.

Tiesa, Vilniui dėl tokios garbės dar teks konkuruoti su kitais panašius centrus turinčiais miestais Europoje, tarp jų - ir realiu „Badminton Europe“ pasirinkimu laikomu Talinu, kurio valdžia aktyviai remia tokią idėją.

„Mes bendraujame tiek su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK), tiek su Kūno kultūros ir sporto departamentu, kurie palaiko mūsų siekį į Vilnių atvesti tarptautinį profesionalų badmintoną. Vis tik, mano manymu, tai yra ne tik šalies sporto bendruomenės, bet ir viso aktyviu ir sportuojančiu save laikančio miesto interesas. Aukščiausio lygio badmintonininkų treniruočių bazė taptų dideliu sostinės ir visos šalies pasiekimu“, – įsitikinęs V. Liorancas.

LTOK atstovai sutinka su tuo, jog daugiafunkcinio profesionalams ir mėgėjams skirto sporto centro su 8 badmintono aikštelėmis, 4 paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelėmis, 2 teniso kortais, 400 kvadratinių metrų ploto universalia treniruočių erdve įrengimas sostinėje yra labai svarbus badmintono ir apskritai sporto šalyje vystymuisi.

„Naujas centras badmintono sporto šakos vystymuisi suteiks labai svarbų impulsą. Tam, kad Lietuva turėtų aukšto meistriškumo badmintonininkų, galinčių atstovauti šaliai olimpinėse žaidynėse, reikalingos ne tik geros treniruočių sąlygos profesionalams. Labai svarbu, kad šią sporto šaką pamėgtų kuo daugiau žmonių, į treniruotes rinktųsi kuo daugiau vaikų. Naujasis centras neabejotinai pakels Lietuvos badmintoną į aukštesnį lygį“, – sako LTOK viceprezidentas Romualdas Bakutis.

Paaiškės gruodį

Savo sprendimą dėl tarptautinio badmintonininkų ruošimo centro Vilniuje „Badminton Europe“ organizacija priims jau šių metų gruodį, aplankiusi visus kandidatus ir įvertinusi jų galimybes suteikti sportininkams aukščiausius reikalavimus atitinkančią treniruočių infrastruktūrą. Iš viso organizacijos pasirinktame mieste olimpinėms žaidynėms ruošis 20 profesionalių badmintonininkų iš visos Europos.

Kaip sako naujo DELFI sporto komplekso vadovė Ieva Šemberienė, po mėnesio pirmiesiems lankytojams duris atversiantis sporto centras atitinka aukščiausius pasaulinius standartus ir galės būti drąsiai vadinamas moderniausiu regione.

„Dar projektavimo stadijoje rūpinomės, kad arena atitiktų tarptautinius federacijų reikalavimus. Įrenginėdami sporto aikštelių dangas, apšvietimą konsultavomės ne tik su federacijomis, bet ir pačiais sportininkais, kad galėtume jiems užtikrinti pačias geriausias sąlygas treniruotėms. Iš savo pusės padarėme labai daug, kad Vilnius taptų konkurencingu Europos sporto žemėlapyje“, – sako naujo komplekso vadovė ir priduria, kad „Badminton Europe“ atstovų sprendimą lems visas konkuruojančių miestų pasiūlymų paketas: sportininkų apgyvendinimo sąlygos, galimybės nuvykti į sporto renginius kitose šalyse ir t.t.

Sostinės Ozo gatvėje šalia „Vichy“ vandens parko įsikūręs DELFI sporto centras duris visuomenei atvers gruodžio 16 d. Į komplekso statybas investuota daugiau kaip 3 mln. eurų, o per metus jis, tikimasi, sulauks apie ketvirčio milijono lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)